Mo­to­ca­fe osti Smar­tian entisen lii­ke­ta­lon

Raahen kaupungin hitaus pakotti yrittäjät etsimään muita tilaratkaisuja.

Raahen Motocafe Oy on tehnyt kaupat kiinteistöstä, jossa on noin 5 500 neliötä myymälä- ja varastotiloja. Liiketalo valmistui vuonna 2006 Myllymäen Rauta Oy:n käyttöön.
Raahen Motocafe Oy on tehnyt kaupat kiinteistöstä, jossa on noin 5 500 neliötä myymälä- ja varastotiloja. Liiketalo valmistui vuonna 2006 Myllymäen Rauta Oy:n käyttöön.
Kuva: VESA JOENSUU

Raahen Motocafe Oy on ostanut Kasitien varrella Pattijoella sijaitsevan Smartian entisen liikekiinteistön. Motocafe siirtää hankkimiinsa 5 500 neliön tiloihin Ouluntien Nesteen yhteydessä toimivan pienkonemyymälänsä.

Toimitusjohtaja Ville Koutonen kertoo uuden myymälän avautuvan vielä tämän vuoden puolella.

– Sen tarkempaa päivämäärää ei vielä ole tiedossa, mutta tarkoitus on päästä rysäyttämään kelkkakausi kunnolla käyntiin uusissa tiloissa.

Smartian entisiin tiloihin remontoidaan Motocafelle noin 2 000 neliön myymälä. Lisäksi yritys keskittää varastonsa samoihin tiloihin.

– Käytännössä nykyinen toiminta siirtyy uusiin tiloihin. Pääasia on, että saadaan tavarat väljemmin ja näyttävämmin varastosta esille. Nyt tulee mahdollisuus laittaa vaikka jokunen vene ja kelkka sisälle näytille, Koutonen kertoo.

Ensisijainen vaihtoehto pienkonemyymälän toiminnan ja tilojen kasvattamiseen oli Ville Koutosen mukaan nykyisen myymälän laajentaminen Ouluntiellä. Raahen kaupungilla edelleen kesken oleva Ouluntien liikennepalvelualueen asemakaavan muutos lähti liikkeelle nimenomaan Raahen Motocafen aloitteesta.

– Se rakennuslupa-asia ei ole edistynyt oikeastaan mihinkään suuntaan. Koska meillä ei edelleenkään ole minkäänlaista tietoa, että milloin rakennuslupa olisi saatu, piti tehdä muita ratkaisuja. Emme voi odottaa montaa vuotta.

Koutonen sanoo olevansa pettynyt siihen, että kaupunki ei pystynyt pitämään aikataulullisia lupauksiaan rakennusluvan suhteen.

– Meillä piti olla viimeistään keväällä rakennuslupa kädessä, se oli takaraja aikataulussa. Sen jälkeen sovittiin, että voimme malttaa odottaa elokuuhun asti. Nyt elokuukin on mennyt, eikä kukaan ole puhunut asiasta yhtään mitään. Varmaan jopa meikäläinenkin on eläkkeellä, ennen kuin Ouluntien tontille saa rakentaa yhtään mitään, hän sanoo.

Ouluntielle jää edelleen Koutosten isännöimä Neste-huoltoasema. Se tarkoittaa käytännössä kahviota ja polttoaineiden jakelua.

– Kun konemyynti siirtyy uusii tiloihin, vapautuu Ouluntiellä jollekin toimijalle hyvät tilat keskeiseltä paikalta kaupungin kupeesta, Ville Koutonen toteaa.

Motocafen asiakkaista noin 70 prosenttia on muualta kuin Raahesta. Koutonen odottaa Kasitien varrella sijaitsevan myymälän tuovan heille myös uusia asiakkaita.

– Nythän asiakkaat tulevat hakemaan meiltä jotakin tavaraa, mutta Kasitien varrelle saadaan ehkä stopattua enemmän ohikulkuliikennettä ex tempore -ostoksille.