Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Raahen Seutu Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk vain 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Kolumni
Tilaajille

Mummo etä­kou­lun pen­kil­lä

”Aukaise oma One Drive…Valitse ylhäältä Lataa palvelimeen – tiedostot. Video ilmestyy jonkin ajan kuluttua One Driveen. Mene One Drivessa videosi tekstin päälle, klikkaa hiiren oikeanpuoleista näppäintä ja valitse Kopioi linkki.  Kun linkki on luotu – Kopioi. Mene Teamsiin liikuntavälilehteen ja tee uusi sivu videosi nimellä  ja liitä linkki videoosi otsikon alapuolelle…” Olen yrittänyt auttaa lapsenlapsia etäkoulutyössä. Isommilla ei ole ollut ongelmia, mutta kolmasluokkalaiset ovat olleet hätää kärsimässä. Äiti ja isä ovat päivät töissä, eivätkä ehdi aina puhelimeen vastaamaan. Niinpä mummo on yrittänyt auttaa sen minkä pystyy.

Alussa oleva video oli kuvattu edellisenä päivänä. Latausta emme osanneet tehdä, ja lähes itkimme kumpikin. Kello kävi. Lopulta lähetimme äidille töihin videon lähetettäväksi. Video ei vain ilmestynyt opettajalle määräaikaan mennessä. Äiti oli kiireissään sijoittanut sen väärän välilehden alle. Ja taas oli itku lähellä. En ollut koskaan kuvitellut, että etäkoulu saattaakin olla joillekin kolmasluokkalaisille multimediakurssi. Luulin, että siinä mennään kirjoissa eteenpäin opettajien ohjeiden mukaan tietty sivumäärä päivässä. Sen päälle tehdään läksyt. Isossa perheessä kaikilla ei ole omaa tietokonetta käytettävissä samaan aikaan. Kasiluokkalaisen ope lähetti perheen äidille kyselyn, missä hän ihmetteli käyttääkö kasiluokkalainen pikkusiskoa apuna läksyjen teossa, koska tämä on pari kertaa kirjautunut sisään siskon nimellä. Voi pyhä jysäys! Välillä unohtuu puhelimen tai tietokoneen lataus illalla, eikä aamulla virtalähdettä löydy mistään. Välillä ei saa yhteyttä auki, välillä taas mikrofoni ei toimi. Haasteita riittää tällekin päivälle.