Myl­ly­mä­ki mak­sa­nut kolmen vuoden aikana veroja yli 20 mil­joo­naa euroa

– Se on summa, mitä on vaikea edes käsittää, hän kuvaa viime vuoden 40,5 miljoonan euron tulojaan.

Raahelainen Asko Myllymäki antoi Raahen Seudulle haastattelun vuoden 2018 verotietojen julkistamisen kynnyksellä.
Raahelainen Asko Myllymäki antoi Raahen Seudulle haastattelun vuoden 2018 verotietojen julkistamisen kynnyksellä.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahelainen Asko Myllymäki, 51, toivoo muutosta tapaan, jolla Suomessa suhtaudutaan suurimpiin veronmaksajiin. Hän kokee epäoikeudenmukaisena, että ne suurituloiset suomalaiset, jotka eivät maksa veroja Suomeen, suojautuvat samalla negatiiviselta keskustelulta ja kateudelta.

– Yhteiskunta pyörii verotuloilla, yhteiskuntaan ei tule rahaa mistään muualta kuin yritystoiminnasta. Sen takia pitäisi saada vallalle ajattelu, että on positiivista kun verotuloja kertyy mahdollisimman paljon.

Hän on itse maksanut kolmen vuoden aikana veroja yhteensä yli 20 miljoonaa euroa. Summa riittäisi kattamaan koko Raahen seutukunnan kaikki lapsilisät kahden vuoden ajan.

– Jos saataisiin luotua yhteiskuntaan ilmapiiri, jossa arvostettaisiin verotulojen tuomista Suomeen ja omalle asuinkunnalle, voisivat paljon verotettavaa tienaavat tällaisen yleisen hyväksyttävyyden kautta tuoda paljon nykyistä enemmän hyvää omille alueilleen, Myllymäki toteaa.

Vuonna 2017 Asko Myllymäen runsaan 16 miljoonan euron kokonaistulot olivat koko maan yhdeksänneksi suurimmat. Vuoden 2018 tulojaan hän luonnehtii kiusallisen korkeiksi.

– Ne ovat yli 40 miljoonaa euroa, hän kertoo.

Myllymäki tietää tulojensa herättävän kateutta. Hän tietää, että summa on tavallisen palkansaajan näkökulmasta järkyttävä. Hän tietää senkin, että miljoonatulojen julkistaminen tulee vaikuttamaan omiin yöuniin.

– Kun tulot ensimmäisen kerran ylitti jonkun pienen kynnyksen, se saattoi itsetuntoa nostaa, mutta siitä eteenpäin julkisuus on ollut raskasta. Se on kuitenkin vain kestettävä.

Myllymäki oli vielä viime vuoden alussa Lehto Groupin toiseksi suurin omistaja ja liiketoimintajohtaja, kunnes myi lähes 4,2 miljoonaa osakettaan runsaalla 50 miljoonalla eurolla. Työskentelyn yhtiössä hän lopetti 2018 lopussa.

Mitä Asko Myllymäki ajattelee kateudesta ja miten perheessä suhtaudutaan rahaan?

Lue lisää maanantain 4.11. näköislehdestä tai Raahen Seudusta!