Naisten Su­per­pe­sis palaa het­kek­si Pat­ti­joel­le

Lauantaina nähdään Pattijoen MiiluAreenalla harvinainen ottelu, kun naisten Superpesis tekee hetkellisen paluun kentälle. Ottelussa kohtaavat Kempeleen Kiri ja Rauman Fera.

Ottelu on osa pesäpallon superpäivää, joka liittyy Pattijoen Urheilijoiden 90-vuotisjuhlavuoteen.

KeKi oli varsin luonnollinen valinta Raahessa pelattavan ottelun kotijoukkueeksi. Sijainnin lisäksi joukkue kiinnostaa täällä, koska sinipaidoissa pelaavat Iiris Puskala ja Henna Tähtilä, jotka ovat PattU-kasvatteja. KeKin naisten peliä johtaa Sami Lassila, joka on myöskin käynyt läpi raahelaisen pesiskoulun.

– Ei siinä tunnu mitenkään extralautausta itselle, se on peli muiden joukossa, ei sen kummempaa. Toki katsomossa saattaa olla enemmän tuttuja kasvoja, mutta ei sen pitäisi omaan lautautumiseen vaikuttaa mitenkään, Lassila vakuuttaa.

Puskalan alkukausi lyöjäjokerina on sujunut loistavasti. Hän on ollut joukkueensa tehokkain kotiuttaja, saldo on kahdeksan ottelun jälkeen 0+16. Hän on lyönyt noin kolmanneksen koko joukkueen juoksuista. Myös koko sarjan kärkilyöntilastoissa Puskala on pyörinyt kymmenen parhaimman joukossa.

Tähtilä puolestaan aloitti kautensa numerolla yksi, mutta viime peleissä hänet on nähty etenijäjokerina. Tähtilä on tuonut tällä kaudella viisi juoksua.

Kumpikin pelaaja on kehittynyt parin viime vuoden aikana isoja harppauksia. Puskala kolkuttelee tällä kaudella jopa Itä-Lännen portteja.

– Iiris on monipuolinen, sillä hän pystyy lyömään juoksuja ja olemaan myös etenijänä. Eli harvinainen lyöjäjokeri, joka taittuu moneen rooliin. Hän itse on puhunut multijokerista. Henna on taas parissa vuodessa kehittänyt nopeuttaan. Hän on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin, ja on joukkueen nopeimpia etenijöitä. Kumpikin pelaa lauantaina jokerina, Lassila valottaa.

Kempeleen Kirin alkukausi oli varsin tahmea, mutta nyt viime aikoina peli on rullannut melko mukavasti. Esimerkiksi keskiviikkona joukkue haki arvokkaan vierasvoiton Tampereelta pitkän taistelun jälkeen.

– Alkukausi pelattiin alakanttiin, eikä saatu räpylällä kiinni. Nyt ollaan oltu omalla tasolla, mutta kehitettävää toki löytyy. Alkukauden arvosana on kasin luokkaa.

KeKi–Fera MiiluAreenalla lauantaina 9.6. kello 13.00.