Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Nel­jän­net ko­ro­na­ro­ko­tuk­set käyn­tiin 6. huh­ti­kuu­ta Neu­vo­Ras­sis­sa

Tulevat rokotuspäivät NeuvoRassissa ovat 31.3. kello 12–15 sekä 6.4., 7.4. ja 13.4. kello 9–15 ja 14.4. kello 12–15 ilman ajanvarausta.
Tulevat rokotuspäivät NeuvoRassissa ovat 31.3. kello 12–15 sekä 6.4., 7.4. ja 13.4. kello 9–15 ja 14.4. kello 12–15 ilman ajanvarausta.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä aloittaa neljänsien koronarokotusten antamisen. Rokotteelle pääsee ilman ajanvarausta 6. huhtikuuta alkaen NeuvoRassissa. Rokotuspäivinä saa tietysti myös rokotusohjelman aiempia rokotteita ensimmäisestä koronarokotteesta alkaen.

Ensimmäisessä vaiheessa neljänsiä koronarokotteita annetaan 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville THL:n suositusten mukaisesti. Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan heidän suojaansa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.

Iäkkäiden hoivakodeissa neljänsiä annoksia suositellaan kaikille ilman varsinaista alaikärajaa. Neljättä annosta ei kuitenkaan katsota tarpeelliseksi esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille, vaan suositus koskee nimenomaan iäkkäitä.

80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut 3 kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai hoivakodin asukas on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kahdesti rokotetulle ja koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Pyhäjoella, Siikajoella ja Vihannissa järjestettävistä 4. rokotuksista kerrotaan myöhemmin, mutta kaikki seutukunnan asukkaat saavat halutessaan rokotuksen myös NeuvoRassissa.

Oikaisu 25.3. klo 21.53: Korjattu NeuvoRassin seuraava rokotuspäivä kuvatekstiin.