Netti val­miik­si – Pe­kan­päi­vä­juh­lat hui­pen­tu­vat

Pekanpäiviä vuodesta 1972 juontanut Seppo Jussila saa iltajuhlaan juontajaparikseen toimittaja Sari Jaatisen. Seppo oli aikoinaan nuorkauppakamarilaisena ideoimassa kotiseutupäiviä Raaheen.
Pekanpäiviä vuodesta 1972 juontanut Seppo Jussila saa iltajuhlaan juontajaparikseen toimittaja Sari Jaatisen. Seppo oli aikoinaan nuorkauppakamarilaisena ideoimassa kotiseutupäiviä Raaheen.
Kuva: Sari Jaatinen

Pekanpäivät jatkuvat Raahen Seudun nettisivujen kautta ilmaisina lähetyksinä tänään ja huomenna iltakuudelta.

Tänään perjantaina Pekanpäivät avataan kello 18, joten kirjaudu osoitteeseen www.raahenseutu.fi ja pääset seuraamaan Pekanpäiviä maksuttomana livelähetyksenä.

Pekanpäiväjutut sekä tänään että huomenna lauantaina avautuvat heti ensimmäiseksi jutuksi verkkolehdessä.

Klikkaa juttu auki ja mene jutussa kuvan kohdalle ja klikkaa kuvan päällä olevaa nuolenpäätä.

Avajaisjuhlallisuuksissa tänään kukitetaan Pekka-patsas ja fanfaarit kajahtavat Pekkatorilla. Mukana on myös ratsukko ja itse Per Brahe.

Kotiseutuyhdistyksen lippu nostetaan ja fanfaari soitetaan Museonrannassa. Avajaisten tervehdyssanat lausuu Pauli Ylitalo. Musiikkiesityksenä kuullaan Raahen Puhallinorkesterin entisiä nuoria ja Raahen kaupungin tervehdyksen tuo kansanedustaja Katja Hänninen. Raahe-seuran johtokunta kertoo Pirkko Utriaisen muistopenkin ja perinneruusujen lahjoittamisesta Raahen Seminaarin Arboretumiin ja Wanha Raahe -säätiön avustusten saajat julkistetaan. Tykinlaukaukset täräyttävät ilmoille Jouko Turunen ja Pentti Ukkola.

Huomisessa iltajuhlassa kuullaan Raahen kaupungin tervehdys valtuuston puheenjohtajalta Pekka Poukkulalta. Illan musiikkielämyksistä vastaavat  Raahen Musiikkiopiston Suzukisoittajat, Raahe palaa!-musikaali sekä Eetu Viinikka ja Varttuneet.

Juhlapuheen pitää Ulla Aurio Vanha Raahe -yhdistyksestä ja kotiseutuyhdistysten tervehdyksiä on luvassa Pattijoelta, Saloisista ja Vihannista. Raahen Naisvoimistelijoiden Okeanidit-ryhmä tulkitsee Samuli Putron kappaleen Elämä on juhla, koreografia ja ohjaus ovat Sofia Hämeenkorven. Juhlan huipennus on tietenkin Raahen Fiian valinta ja sen julkistaa Raahe-seura. Komeaksi lopuksi Pauli Ylitalo esittelee Raahen Marssin historian ja siitä kuullaan alkuperäisversion esitys vuodelta 1956. Reijo Norion sekakuorosovituksen esittää Raahen Teinilaulajat johtajanaan Hilja Vuola.