Nordic Gold saa uuden johdon

Nordic Gold tiedotti eilen tiistaina, että se on saanut päätökseen neuvottelut yhtiönsä johdon sekä hallituksen vaihtamisesta.

Toronton pörssi TSX Venture Exchange ja yhtiön osakkeenomistajat antavat uudistukselle vielä lopullisen hyväksyntänsä.

Nordic Gold on tehnyt uudet palvelusopimukset Lionsbridge Capitalin ja Westech Internationalin kanssa. Lionsbridge Capital vastaa tästä lähtien yhtiön hallinnollisista palveluista. Westech International vastaa puolestaan yhtiön teknisestä osaamisesta palauttaakseen Laivan tuotannon takaisin toimintaan. Laivan kaivos on ollut ylläpitotilassa viime talvesta lähtien.

Uudella päätöksellä on välittömät vaikutukset yhtiön hallitukseen. Brian Wesson, Clyde Wesson ja Yvette Harrison nousevat uusina jäseninä hallituksen johtoon. Brian Wessonista tehdään toimitusjohtaja, Clyde Wesson aloittaa varapääjohtajana. Daryl Mingley on yhtiön uusi talousjohtaja.

Samaan aikaan kaikki entiset Nordic Goldin hallituksen jäsenet eroavat. Heihin kuuluu muun muassa Michael Hepworth ja Basil Botha.

– Viimeisen neljän kuukauden ajan tavoitteemme on ollut rahoittajien löytäminen Laivan kultakaivoksen tuotannon turvaamiselle. Lionsbridgen mukaantulo tuo hankkeeseen tarvittavan lisärahoituksen ja tuoreen näkökulman yhtiön johtoon. Heiltä löytyy tarvittava pääoma ja osaaminen johtaa Laivan kultakaivosta onnistuneesti eteenpäin, kommentoi Nordic Goldin väistyvä toimitusjohtaja Michael Hepworth.

Laivan tuleva tuleva toimitusjohtaja Brian Wesson kiittelee edeltäjiänsä.

– Lionsbridge kiittää entistä johtoa ja heidän panostaan kultakaivoksen puolesta. Olemme valmiita tekemään työtä yhtiön osakkeenomistajien puolesta ja palauttamaan Laivan kultakaivoksen kestävään tuotantoon.

Tiedotteessa Brian Wessonia kuvaillaan kokeneeksi ammattilaiseksi, joka on työskennellyt luonnonvaroja hyödyntävissä hankkeissa yli 30 vuotta ympäri maailmaa. Hän valmistui insinööriksi Etelä-Afrikassa, ja myöhemmin kauppatieteiden maisteriksi Australiassa. Hän kuuluu Australian kaivos- ja metallurgian instituuttiin sekä Australian yhtiöjohtajien instituuttiin. Wesson perusti Wesson groupin, johon Lionsbridge ja Westech kuuluvat.

Yhtiön hallitus kokoontuu 28. elokuuta ylimääräiseen yhtiökokoukseen.