Oh­jat­tua ke­sä­lii­kun­taa

Kaikille avoimia ryhmäliikuntatunteja kesäkuulle. Kesällä mieli kannattaa pitää virkeänä ulkona liikkuen. Säiden vaihdellessa vaihtoehtoja löytyy onneksi myös sisäliikunnasta.

Raahen alueella ohjattua liikuntaa järjestetään kesäisin pitkälti kysynnän mukaan. Raahe-opiston tarjoamat liikuntatunnit ovat tauolla huhtikuun lopusta syyskuulle. Raahe-opistolta Tarja Nikula kertoo, ettei kesäkursseille liikunnan osalta ole ollut suurempaa kysyntää.

Muilta yleisiltä järjestäjiltä on kuitenkin tarjolla ryhmäliikuntatunteja. Tunnit ovat kaikille avoimia, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Raahen liikuntatoimi järjestää kesän aikana kaikille avointa ja maksutonta ryhmäliikuntaa. Tunteja järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona ja ne ovat tuttuja talven ohjelmistosta.

Keppijumppaa järjestetään maanantaina 17. kesäkuuta kello 14.00. Tunti järjestetään yhteistyössä Neuvorassin kanssa. Kokoontuminen on Neuvorassin Kauppaporvarin tiloissa, josta suunnataan ulkoilmaan.

Kehonhuoltoa on tarjolla kesäkuisin joka maanantai kello 12.15. Tunti pidetään Raahelassa.

– Kehonhuolto sopii ihan kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kyseessä on hyvin rauhallinen venyttelytunti, kuvailee liikuntatoimen liikunnanohjaaja Annamari Luukkonen.

Ohjattua kahvakuulaa järjestetään Koivuluodon kentällä keskiviikkoisin kello 11.00 kesäkuun ajan.

Sateen sattuessa tunti pidetään Raahelassa. Mukaan tarvitsee oman kahvakuulan.

Kahvakuulatunti sopii Luukkosen mukaan perusterveille. Aiempaa kokemusta ei tarvitse, joten se sopii myös aloittelijoille.

– Päädyttiin jättämään nämä tunnit myös kesäkuulle, sillä kehonhuolto on ollut todella suosittua ympäri vuoden. Kahvakuula on puolestaan monipuolista ja sitä on helppo ohjata myös ulkona, jatkaa Luukkonen.

Kuntokeidas Vesipekan vesijumpat kesäkaudella ennen vuosihuoltoa ovat maanaisin ja keskiviikkoisin kello 10.30 sekä perjantaisin kello 14.00. Uintimaksun tai senioripassin lisäksi jumppamaksu on kaksi euroa.

Vesijumppia järjestetään vielä 20. kesäkuuta asti. Vesipekan huoltotauko on 21. kesäkuuta – 28. heinäkuuta, jonka jälkeen alkaa talvikausi ja ohjatut vesiliikuntatunnit alkavat lähes tavalliseen tapaan.

Muutoksia on luvassa Allaslavikseen, joka jää pois. Vesipekan kuntosalille on syksyksi kehitteillä yhteistä kuntopiiriharjoittelua. Lasten ensi viikon uimakouluryhmissä on vielä tilaa ja ilmoittautuminen niihin on auki.

Naisvoimistelijat järjestävät kesäkuun aikana yhteislenkkejä ja kesäjumppia Antinkankaan koululla. Torstaina 13. kesäkuuta kello 18.00 on Latinohips-tunti ja tiistaina 18. kesäkuuta järjestetään pidempi Dancemaraton-tunti kello 18-19.30.

Tunnit maksavat 5 euroa ja ne soveltuvat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Seuraava yhteislenkki järjestetään ensi sunnuntaina 16. kesäkuuta. Lähtö ilmaiselle yhteislenkille on kello 10 Pikkulahdelta.

Kesäkuussa tarjoamme nykyään joitain tunteja mutta heinäkuu on sellainen kuukausi, että ihmiset ovat lomalla, joten tunteja ei järjestetä. Elokuussa on luvassa jälleen jotain, kertoo Raahen Naisvoimistelijoiden puheenjohtaja Eeva Visuri.

Urheilutalo Raahelan kuntosali palvelee omatoimista liikkujaa. Kuntosali on kesäisin auki maanantaista perjantaihin ja maksuna käy myös senioripassi.