Oma­ko­ti­ta­lo tu­hou­tui tu­li­pa­los­sa Raa­hes­sa – neljä pe­las­tau­tui lie­keis­tä

Puurakenteinen omakotitalo tuhoutui Teinikadun tulipalossa täysin.
Puurakenteinen omakotitalo tuhoutui Teinikadun tulipalossa täysin.
Kuva: Sari Jaatinen

Raahen Teinikadulla sunnuntaina aamuyöllä syttynyt omakotitalon tulipalo sai todennäköisesti alkunsa terassin tupakointipaikalta tuulikaappi-eteisestä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 4.36. Kun palokunta pääsi paikalle, oli tuli levinnyt vanhassa puurakenteisessa omakotitalossa levinnyt jo laajalle.

Asukkaat pääsivät pelastautumaan talosta ja ensihoitajat tarkastivat asukkaat, eikä kukaan heistä tarvinnut jatkohoitoa.

– Talossa asui vuokralla viisi henkilöä, mutta vain neljä on tiedossa. Viidennen olinpaikka jäi poliisin selvitettäväksi. Tulipalon uhreja ei ole löytynyt talon sisältä, kertoo päivystävä palomestari Antero Suomela.

Talo tuhoutui tulipalossa täysin. Pelastuslaitoksen ennättäessä paikalle palo oli levinnyt jo niin pahoin, ettei mitään ollut tehtävissä. Paikalle oli hälytetty 6 pelastusyksikköä, 4 säilöautoa, puomitikas- ja raivausyksikkö, 2 ambulanssia ja poliisi.

– Talossa on ollut tulipalo aikaisemminkin, noin kymmenen vuotta sitten. Kattorakenteet ovat pitkälti tuhoutuneet.

Tulipalosta ei aiheutunut vaaraa naapureille. Miljoonaperän talot on rakennettu 4–8 metrin välein keskimäärin, joten leviäminen ei ole aivan niin suuri uhka kuin Katinhännän alueella.

– Kuiva sää olisi ollut uhka. Onneksi oli satanut vettä, sillä palavasta talosta irtoavat leijuvat kekäleet olisivat saattaneet sytyttää kulopalon jollakin läheisellä pihalla.