Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Oman sel­viy­ty­mi­sen­sä kokenut

Anne Pohtamo-Hietanen puhui uskostaan Raahen seurakunnan järjestämässä OlenNainen-tapahtumapäivässä.

Anne Pohtamo-Hietanen jakoi raahelaisille mielellään otteita Raamatun lempikohdistaan.
Anne Pohtamo-Hietanen jakoi raahelaisille mielellään otteita Raamatun lempikohdistaan.

–Oikeastaan on hyvä jos joudumme jossain elämänvaiheessa kokemaan selvitymisen, Anne Pohtamo-Hietanen uskoo.

Hän kertoo itse kokeneensa nuorena missinä jalustalle nostamisen ja ihailun kohteena olemisen, eikä osannut silloin antaa aiheesta kiitosta korkeammille voimille. Anne Pohtamo valittiin Miss Suomeksi ja tämän jälkeen vielä Miss Universumiksi vuonna 1975. Uskoon Pohtamo-Hietanen kääntyi vuonna 1992 ja on toiminut pitkään evankelistana puhumassa hengelliseen elämään heräämisestään.

–Osallistuin reiki-energia kurssille. Halusin nähdä onko minussa käsillä parantajaa, olin kiinnostunut erilaisista asioista. Kun reiki-mestari laski kätensä päälleni, tunsin kuinka karmivat väreet kulkivat pitkin selkärankaani. Lähdin kesken kurssin peloissani ja pahan olon saattelemana, Pohtamo-Hietanen kertoo tiestään kohti uskoon tulemista. Uskovaiset ystävät ja Raamatun tutkiskelu saattelivat pahan olon pois ja tilalle astui hengellinen elämä.

Omana selviytymistarinanaan Pohtamo-Hietanen kertoo avoimesti myös poikansa vuosien takaisesta huumekokeiluista.

–Silloin mieleeni nousi ajatus, että asiat täytyy tuoda valoon jotta niihin voidaan tarttua. Julkisuuden henkilönä Pohtamo-Hietanen on saanut tottua siihen, että vaikeatkin asiat tulevat ihmisten tietoon median kautta. Näin kävi myös pojan tapauksessa, mutta Pohtamo-Hietanen oli jo rukouksen voimalla löytänyt omalta osaltaan asiassa rauhan.

Hengellisen elämän lisäksi Pohtamo-Hietanen neuvoo tukeutumaan vaikeissa elämäntilanteissa vertaistukeen, huumoriin ja ammattiapuun. Hän vinkkaa muun muassa netistä löytyvistä keskustelufoorumeista, joissa nimettömänä voi purkaa omia kipeitä kokemuksiaan. Omana voimavaranaan Pohtamo-Hietanen pitää rakasta kesäpaikkaansa Rengossa.

–Sinne mennessäni alan aina spontaanisti laulamaan.

Maailmaa paljon nähnyt ja mallivuosinaan New Yorkissa asunut missi kertoo Suomen olleen pitkään muusta maailmasta erillään oleva lintukoto, josta ei lähdetty mihinkään ja johon ei tullut ketään. Nykyajan uusi, globaalimpi Suomi on meille uusi asia, mutta maailmalla monikulttuurisuus on vanhaa ja totuttua juttua.

–Maailma on ollut äärimmäisen monikulttuurinen aina ja tuonut haasteita aina. Sitä on jouduttu pitkään käsittelemään.

Vieraista kulttuureista saapuviin Pohtamo-Hietanen kehottaa suhtautumaan kristillisen etiikan mukaisesti.

–Kristityn velvollisuus on kohdata ihminen ihmisenä, riipumatta siitä kuka hän on, mistä on tullut tai mikä hänen ihonvärinsä on.

Anne Pohtamo-Hietanen on kiertänyt erilaisissa Suomen Raamattuopiston työtilaisuuksissa puhumassa jo parikymmentä vuotta.

Kaiken ikäisille naisille suunnattu OlenNainen-naistenpäivää on toteutettu eri seurakunnissa. Tapahtuma on naisten oma kohtaamispaikka, jossa elämää, arkea, uskoa ja itseä tarkastellaan naisen näkökulmasta. Raahen seurakuntatalolle naistyön koordinaattori Pohtamo-Hietanen saapui puhumaan yhdessä Suomen Raamattuopiston julistustyön aluejohtaja Aino Viitasen kanssa.