Oppia rapakon takaa

Raahelainen Mirko Hänninen vietti kesän hokkarit jalassa USAssa.

Mirko Hänninen vietti kesän USAssa Planet Hockeyn leirillä jääkiekkovalmentajien seurassa. Leirejä Hänninen suosittelee kaikille, joita englannin kielitaidon vahvistaminen ja lajissa kehittyminen kiinnostaa. Mirko Hänninen Mirko Hänninen Mirko Hänninen Mirko Hänninen
Mirko Hänninen vietti kesän USAssa Planet Hockeyn leirillä jääkiekkovalmentajien seurassa. Leirejä Hänninen suosittelee kaikille, joita englannin kielitaidon vahvistaminen ja lajissa kehittyminen kiinnostaa.
Mirko Hänninen vietti kesän USAssa Planet Hockeyn leirillä jääkiekkovalmentajien seurassa. Leirejä Hänninen suosittelee kaikille, joita englannin kielitaidon vahvistaminen ja lajissa kehittyminen kiinnostaa.
Kuva: Annika Ollanketo

21-vuotias Mirko Hänninen pakkasi hokkarit kassiin kesän alussa ja suuntasi kohti Coloradoa. Sen jylhissä maisemissa Hänninen pääsi osallistumaan Planet Hockeyn valmennusleireille. Kesän aikana Hänninen vietti aikaa myös Massachusetsin ja Virginian jäähalleissa.

Planet Hockey kokoaa kesäisin junnukiekkoilijoita ja valmentajia ympäri maailman leireilemään Yhdysvaltoihin. Leirien aikana oppia jaetaan niin valmentajien kesken kuin valmentajien ja junioreidenkin kesken.

Hänninen kertoo saaneensa vinkkiä leireistä joukkuekaveriltaan, joka on ollut mukana toiminnassa jo kahtena kesänä.

– Ajattelin, että leiri voisi olla hyvä mahdollisuus itsellekin kehittyä, kun pääsee muun muassa ammattimaisten luisteluvalmentajien vetämiin treeneihin, hän kertoo.

Kesän aikana Hänninen sai oppia useilta eri valmentajilta muun muassa terän käytöstä ja luistelutekniikoista. Hän pääsi itsekin ohjaamaan 11–12-vuotiaita junnuja.

– Ryhmässämme oli valmentajia tietenkin Amerikasta, mutta myös ympäri maailman kuten Tsekeistä, Slovakiasta, Tanskasta, Serbiasta ja Kanadasta, hän kertoo.

Hänninen sanoo, että koska mukana oli monia valmentajia, tuli erilaisia vinkkejä ja ohjeita monelta suunnalta.

– Jokainen painottaa aina vähän eri asioita. Kun ohjeita antaa moni, pääsee itse tekemään johtopäätöksiä siitä, mitä ovat ne itselle tärkeimmät asiat. Täällä ohjeita antaa yleensä vain yksi valmentaja.

Vaikka Hänninen pääsikin seuraaman huippuvalmentajien toimintaa, ei jääkiekkovalmentajan ura tällä hetkellä erityisemmin kiinnosta häntä. Hänninen sanoo haluavansa keskittyä nyt vain peliuraan.

– Haluan pelata niin pitkään ja niin korkealla tasolla kuin se vaan on mahdollista, mutta ei se ole täysin poissuljettua, ettenkö joskus tekisi jonkinlaisia valmennushommia. Enemmän kuitenkin ehkä kiinnostaa yleisemmin liikunnanohjaus ja personal trainer -jutut, hän sanoo.

Hänninen pelaa Raahe-Kiekon edustusjoukkueessa puolustajana nyt toista kautta. Hän kokee, että leiristä oli paljon hyötyä omaan tekemiseen.

– Varsinkin, kun pääsi treenaamaan myös NHL-pelaajien kanssa yhden viikon ajan. Siinä sai uusia ideoita myös jään ulkopuolella treenaamiseen, kun näki, miten ammattilaiset liikuttavat painoja. Kyllä se lisäsi omaa motivaatiota.

Raahe-Kiekon kausi Suomi-sarjassa käynnistyy 21. syyskuuta. Hänninen odottaa kauden alkua jo innolla. Kesä jäillä rapakon takana on pitänyt huolen siitä, että pelikunto on kohdillaan.

– Kun on saanut olla jäällä koko kesän, ei ole luistelutaitokaan ruostunut, Hänninen tuumaa.