Mainos: Raahen Seudun joulutarjous: Raahen Seutu Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Orion vetää Devisol Sal­miak­ki -ra­vin­to­li­sä­tuot­teen pois ku­lut­ta­jil­ta

-

Orion vetää kaikki Devisol Salmiakki -ravintolisätuotteen pakkaukset pois kuluttajilta tuotteen liian korkean matriinipitoisuuden vuoksi.

Orion kertoo tiedotteessaan, että Devisol Salmiakki on ollut myynnissä vain Suomessa joulukuusta 2021 alkaen.

Kuluttajia pyydetään palauttamaan 13. lokakuuta mennessä niin avatut kuin käyttämättömät Devisol Salmiakki -tuotteet lähimpään apteekkiin, minkä jälkeen tuote hyvitetään kuluttajalle. Tyhjiä pakkauksia tai ilmaisia näytepakkauksia ei hyvitetä. Poisveto ei koske muita Orionin Devisol-valmisteita.

Poisveto johtuu Devisol Salmiakki -tuotteessa käytetyn lakritsiuutteen EU-raja-arvon ylittävästä matriinipitoisuudesta. Matriinia esiintyy luontaisesti eräissä kasveissa, ja yhdistettä käytetään myös kasvinsuojeluaineena.

Matriinin osalta ei ole olemassa EU-tasolla laadittua riskinarviota ja hyväksyntää, eikä sitä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta ole näin ollen varmuutta.

Varotoimenpiteenä kaikki markkinoilla olevat Devisol Salmiakki -erät vedetään pois. Devisol Salmiakki -valmisteen päiväannos on yksi tabletti, jolloin matriinille altistumisen oletetaan olevan vähäistä kyseisen valmisteen kautta.

Orion ei ole saanut Devisol Salmiakki -tuotteeseen liittyviä haittavaikutusilmoituksia, eikä Orionilla ole tiedossa Devisol Salmiakki -tuotteen turvallisuuteen liittyviä kuluttajapalautteita.

Orion pahoittelee tuotteen palautuksesta asiakkaille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.