Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Oulun po­lii­si­lai­tos tutkii kes­ki­te­tys­ti laajaa asunto- ja mök­ki­mur­to­sar­jaa – vih­jei­tä kai­va­taan

Poliisi tutkii laajaa asunto- ja mökkimurtosarjaa.
Poliisi tutkii laajaa asunto- ja mökkimurtosarjaa.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Oulun, Lapin ja Kuopion alueilta on poliisin tietoon tullut kuluneen tammikuun aikana useita asuttuihin asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneita varkauksia. Asiakokonaisuuteen liittyen 18.1.2022 pysäytettiin Etelä-Suomessa henkilöauto, mistä otettiin kiinni kolme Romanian kansalaista. Oulun käräjäoikeus vangitsi kyseiset henkilöt perjantaina 21.1.2022.

Asiankokonaisuuden esitutkintaa suoritetaan yhdessä Lapin ja Itä-Suomen poliisilaitosten kanssa. Kokonaisuuden esitutkinta on keskitetty Oulun poliisilaitokselle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Kemppaisen mukaan perjantaina vangitut henkilöt tavoitettiin nopeiden tutkinnallisten toimenpiteiden johdosta ja yhteistyössä muiden poliisilaitosten kanssa.

Tutkittavaan asiakokonaisuuteen liittyen Oulun poliisi pyytää aikaväliltä 12.-18.1.2022 havaintoja ulkomaan rekisterikilvissä liikkuneesta harmaasta/harmaanvihreästä BMW-merkkisestä henkilöautosta ja sillä mahdollisesti liikkuneista ulkomaalaisen näköisistä henkilöistä. Mahdolliset havainnot voi toimittaa Oulun poliisilaitokselle osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 416 194.

Johtuen esitutkinnan tilasta, poliisi ei tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.