Pää­kir­joi­tus: Pe­sä­pal­lo­kat­so­mos­sa on run­saas­ti tilaa

Laji kärsii katsojapulasta monella paikkakunnalla. Raahessa edes helteinen sää ei täytä katsomoita.

Nyt pesäpalloväen tarvitsisi keksiä poppakonsteja, jotta väki saataisiin houkuteltua takaisin katsomoon.

Toki joillakin paikkakunnilla kärkiottelut kiinnostavat, mutta Raahessa ja muutamalla muulla paikkakunnalla väkimäärät ovat jääneet tänäkin kesänä varsin alhaisiksi.

Koko Suomi kylpi hetki sitten helteessä, mutta raahelaiset olivat silloin muualla kuin pesäpallokatsomossa. Koskenkorvan Urheilijoita vastaan pelatussa ottelussa lämpömittari näytti melkein kolmekymmentä plusastetta, mutta aurinkokatsomossa ei ollut ruuhkaa. Ottelun yleisömäärä oli hieman alle tuhat.

Mitä ne poppakonstit yleisön houkuttelemiseksi ovat? Pattijoen Urheilijat on yrittänyt eri keinoja, siitä seuralle pisteet. Hyväntekeväisyysottelu kiinnosti, samoin Hyvinkään Tahko, mutta esimerkiksi toukokuiset plus kuudessa asteessa pelatut Vimpeli- ja Sotkamo-ottelut vetivät yhteensä hieman alle tuhat katsojaa.

Yleisökeskiarvo oli ennen eilistä Joensuun Mailaa vastaan pelattua ottelua 936. Yli tuhannen katsojan otteluita on tällä kaudella kuitenkin vain kolme.

Jos on liian kylmää tai liian kuumaa, raahelaiset eivät lähde pesäpallopeliin. Voidaan siis päätellä, että parhaimmat yleisömäärät syntyvät, kun PattUlla on alla voittoputki, aurinko paistaa sopivasti, eikä lämpömittari nouse hellelukemiin. Eikä vastaavasti olla kovin lähellä nollakeliä.

Jos PattU pääsee puolivälieriin, tarkoittaa se vähintään yhtä kotiottelua. Ja silloin, jos koskaan, kotijoukkue tarvitsee yleisön tukea.