Pää­kir­joi­tus: Tien­pi­toon tär­kei­tä euroja

Teiden kunnosta ei silti voi syyttää ilmastonmuutosta, kyllä syy löytyy kunnossapidon laiminlyönneistä aiempina vuosina.

Maanteiden talvihoidon lisäeurot tulevat tänä vuonna todella tarpeeseen. Marraskuun alkupuolen lumisateet ovat jo pistäneet aura-autot liikekannalle eikä nollan molemmin puolin keikkuva lämpötila päästä jo valmiiksi huonokuntoisia tienpintoja vähällä. Ilmastonmuutos voi näkyä näinkin, rospuuttokelin jatkumisena talven molemmissa päissä. Teiden kehnosta kunnosta ei silti voi syyttää ilmastonmuutosta, kyllä syy löytyy teiden kunnossapidon laiminlyönneistä aiempina vuosina.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla maanteiden talvihoitoon on varattu tänä vuonna yhteensä noin 17 miljoonaa euroa. Pohjois-Pohjanmaalla se on 1,7 miljoonaa euroa enemmän kuin toissa talvena.

Talvikunnossapidon uusien laatuvaatimusten mukaan talvihoidon tason pitäisi parantua myös alemmissa hoitoluokissa. Elinkeinoelämän tarpeet pyritään turvaamaan huolehtimalla raskaan liikenteen sujumisesta. Samalla parantuneesta ajettavuudesta pääsevät nauttimaan myös yksityisautoilijat, joiden matkanteko pitäisi tulevana talvena olla entistä turvallisempaa.