Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääl­lys­tys­työ val­miik­si tors­tai­hin Ou­lun­tiel­lä

Sami Isokallio huolehtii liikennevirrasta tietyömaan pohjoispuolella Ouluntiellä.
Sami Isokallio huolehtii liikennevirrasta tietyömaan pohjoispuolella Ouluntiellä.

OULAINEN Kantatie 86 on päällystystyön kohteena Oulaisten taajaman kohdalla. Päällystystyön tekee Andament Groupiin kuuluva SL Asfaltti.

–Päällystys aloitettiin viikko sitten maanantaina. Kantatietä päällystetään 14 kilometriä Oulaisten taajaman kohdalta pohjoisen suuntaan, kertoo työpäällikkö Petri Sikanen SL Asfaltista.

Työ etenee sitä vauhtia, että päällystystyö valmistuu keskiviikkona tai viimeistään torstaina. Sikanen vertaa, että sääolosuhteet tuovat oman vaikutuksensa töiden valmistumiseen.

–Päällyste vaihdetaan remikseri-käsittelyllä, jossa ensin vanha päällyste lämmitetään lämmittimellä, ja sen jälkeen vanha asfaltti jyrsitään. Tähän lisätään uusi asfalttimassa, ja uusiomassa levitetään päällysteeksi.

Koska kyseessä on valtion omistuksessa oleva kantatie, sen kilpailutuksen hoiti Ely-keskus. Samaan tiurakkaan sisältyy myös Kalajoella tehtävä tiepäällystys, joka parasta aikaa on työn alla. Sikanen vertaa, että Kalajoella päällystetään useampia pieniä tiekohtia.

Tietyömaan ohi liikenne ohjataan saattoauton opastuksella. Sikanen kertoo, että yritys otti saattoautot käyttöön tänä kesänä.

–Saattoautosta on selkeästi hyötyä. Ajonopeudet eivät pääse nousemaan liian korkeiksi työmiesten kohdalla ja se lisää heidän työturvallisuutta. Saattoauto ohjastaa liikenteen myös oikeaa kaistaa tietyömaan ohi.

Lähestyvästä tietyöstä liikennettä varoittavat liikennemerkit.

–Varoitusmerkkejä ei panna turhaan, joten vaikkei asvalttimiehiä näkyisi 50 kilometrin nopeusrajoitusalueella, rajoitusta on noudatettava ja maltettava löysätä kaasujalka.

Kantatie 86:n ja Kalajoen kohteiden päällystykset päättävät kesän asfaltointikauden, kertoo Sikanen. Seuraava asfaltointikausi odottaa pitkällä keväässä.

–Helsingin seudulla tiepäällystykset voidaan aloittaa joskus jo huhtikuussa. Pääsääntöisesti muualla maassa päällystystyö voidaan aloittaa toukokuussa. Joko vapun jälkeen tai voi mennä myöhempääkin.