Paluu al­ku­pe­räi­seen paik­kaan

Brahestads Skippers järjestää frisbeegolfin viikkokisansa sunnuntaina Pikkulahden ja Fantin maastoissa. Laji tekee näin väliaikaisen paluun alueelle, josta kiinteä rata siirrettiin kuusi vuotta sitten Koivuluotoon.

Miten radan tekeminen Pikkulahden ja Fantin alueelle onnistuu Brahestads Skippersin puheenjohtaja Mikko Keski-Korsu?

– Puitteet ovat todella hienot rataa varten. Hommattiin juuri tällaisia tapahtumia varten irtokoreja. Pyritään myös saamaan lisää näkyvyyttä lajille. Vaikka laji on suosittu se ei näy, jos pyöritään vain Koivuluodon metsässä.

Voiko kisaan osallistua kuka tahansa ja paljonko on radalla väyliä?

– Kisa on kaikille avoin. Rento kisa, jossa ei hampaat irvessä kisailla. Osallistumismaksu on 3 euroa. Kisassa on yhdeksän väyläinen rata, joka kierretään kahdesti. Pikkulahden parkkipaikalta lähdetään ja rata kulkee enimmäkseen Fantissa.

Jos saisit itsevaltiaana päättää, niin mihin Raahessa pitäisi rata tai kaksi rakentaa?

– Pikkulahden tai Fantin alue olisi täydellinen paikka. Sinne tulisi mukava rata perheiden ulkoilla ja nuorten aloittaa harrastus. Pro tason radan rakentaisin esimerkiksi hiihtomajan maastoon. Siellä voitaisiin järjestää myös liiton alaisia kilpailuja. Koivuluodossa on liikaa puutteita, jotta virallisia kisoja voisi siellä järjestää.

Miksi rata ei voisi olla pysyvästi Koivuluodossa?

– Tuntuu, että aina joku on tulossa nykyisten ratojen päälle ja on epätietoisuus radan pysyvyydestä. Radan kunnostamiseen ja ylläpitämiseen menee myös paljon rahaa. Ojitukset ja kuivat kesät auttavat vähän, mutta jos tulee paljon vettä, niin se ei lähde pois nopeasti.

Eikö kustannuksia syntyisi myös hiihtomajan radalla?

– Ylläpito olisi helpompaa. Aluskasvillisuus ei kasva samalla tavalla. Kustannuksiin menisi vain pieni osa rahasta, joka on jo kulutettu Koivuluotoon. Pitkässä juoksussa olisi paljon halvempaa, jos rata olisi hiihtomajalla.