PAM mukaan työ­tais­te­luun: Ensi vii­kol­la sei­sah­tuu postin kä­sit­te­ly myös asia­mies­pos­teis­sa

Myös asiamiespostit hiljenevät ensi viikolla, jos postikiista ei ratkea siihen mennessä.
Myös asiamiespostit hiljenevät ensi viikolla, jos postikiista ei ratkea siihen mennessä.
Kuva: Vesa Joensuu

Palvelualojen ammattiliitto PAM tukee käsittelykiellolla Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUta sen työehtosopimusneuvotteluissa.

PAM tukee PAUn työehtosopimusneuvotteluja kieltämällä Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn Postin palvelupisteissä eli asiamiesposteissa. Käsittelykielto astuu voimaan maanantaina 25. marraskuuta ja kestää sunnuntaihin 8. joulukuuta, jos ratkaisua ei siihen mennessä ole löydetty.

Postin palvelupisteitä on kaikkiaan noin 750. Ne sijaitsevat muun muassa kaupoissa, kioskeissa, liikenne- ja huoltoasemilla, kahviloissa ja apteekeissa.

– PAM ei hyväksy sitä, että työnantaja pyrkii heikentämään pienipalkkaisten postilaisten työehtoja.

Pidämme tärkeänä, että työehtoja ja elinkeinoja kehitetään yhdessä sopien. Suomen menestystä ei rakenneta kestävälle pohjalle, jos se tehdään pienipalkkaisten työntekijöiden toimeentuloa heikentämällä. Siksi PAU saa tukemme. Samalla pahoittelemme haittaa, joka toimistamme koituu asiakkaille, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo.

Myös PAU on ilmoittanut lakkonsa laajentamisesta samaan aikaan 25. marraskuuta postinjakeluun, -käsittelyyn ja -kuljetukseen sekä toimihenkilö- ja myymälätehtäviin. Tämän lakon PAU on ilmoittanut päättyvän sunnuntaina 8. joulukuuta.