Pat­ti­joen Ur­hei­li­jat vietti juok­su­juh­lia Kem­pe­leen Kirin kus­tan­nuk­sel­la

Topi Kosonen venytti kotipesässä useamman palon. Mailan varressa Kosonen takoi kovaa tulosta molemmilla jaksoilla.
Topi Kosonen venytti kotipesässä useamman palon. Mailan varressa Kosonen takoi kovaa tulosta molemmilla jaksoilla.

Pattijoen Urheilijat otti sunnuntaina selvän voiton Raahessa vierailleesta paikallisvastustaja Kempeleen Kiristä. Kun maila kävi palloon, niin taululla oli ottelun jälkeen PattUn tylyt 2-0 (6-0, 13-5) voittolukemat.

– Kokonaiskuvassa lämmittää eniten, että kakkoskärki teki tilannetta koko ajan ja toi meille happea. Pelattiin monipuolisesti sisällä. Hieno ja hallittu peli, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski totesi.

PattUsta mailan varressa vieraitaan kurittivat erityisesti Topi Kosonen 6/0, Marko Nikula 1+3/1 ja Miikka Matikka 1+2/3. Kolmostilanteet 35-12 kertovat kaiken olennaisen joukkueiden eroista.

 Kunnarissa keskelle taakse oli paikka ja lähdin lyömään niin paljon kuin lähtee. 35 kolmostilannetta, niin ei sillä voi hävitä peliä. Koko ajan tehtiin tilannetta ykkös- ja kakkoskärjellä, PattUn ykköspalkittu Marko Nikula kommentoi.

Pattijoen Urheilijat iski avausjaksolla kolmannen aloittavalla. Ensin Topi Kosonen koetteli kakkospuolelta kaksi juoksua. Jakson ratkaisun löi Marko Nikula, joka puhkaisi läpi takaa ja juoksi kolmoselle juhlimaan kunnariaan.

PattU pystyi avausjaksolla nojaamaan vahvaan ulkopeliin. Kempeleen kotiutuspaikat kolmeen, jotka kaikki tulivat ensimmäisen tasoittavalla. Ensimmäisen jakson lopun PattU hoiteli kotiin kylmän viileästi.

Toisella jaksolla nähtiin pienet juoksujuhlat. Kempele avasi sisällä juoksulla. PattUn kuitti tuli heti tasoittavalla, kun Topi Kosonen ja Juuso Keski-Koukkari löivät PattUn johtoon. Sisävuoroa pelattiin sitten toista kierrosta, kun Kosonen löi PattUlle vielä yhden lisää.

Kempele iski uudestaan toisen aloittavalla, kun Marko Pelkonen puhkoi 1+2. Vieraiden ilo jäi lyhyeksi, kun ulkopelin epävarmuus tarjosi PattUlle astetta helpompaa sisävuoroa. Ensin Kempeleen harhaheitto tasoitti jakson. Heti perään pallo ei pysynyt kolmosella räpylässä ja PattU sai helpolla pesät täyteen.

PattU käytti Kempeleen tarjoilun hyväksi. Väliin palloa löivät Juuso Keski-Koukkari, Marko Nikula ja Teemu Juntunen. Välissä Topi Kosonen löi tavaramerkkiään eli kakkosrajaleikkuria tuloksellisesti.

Kempele sai vielä yhden kavennuksen kolmannen aloittavalla, mutta sitten PattU katkaisi lopullisesti vieraiden selkärangan ja tykitti tulostaululle tylyt lukemat.

– Toisella jaksolla parannettiin mailapeliä, mutta räpylä ei oikein pitänyt ja sen näki varmaan kaikki 1238 katsojaa, Kempeleen pelinjohtaja Petri Pulliainen kommentoi.

PattU kohtaa tiistaina runkosarjan päätöskierroksella Raahessa vierailevan Seinäjoen JymyJussit. Kello 17.30 alkavan ottelun panoksena on runkosarjan kuudes sija. PattUn pitää voittaa ottelu jaksoin 1-0 tai 2-0, jotta se ohittaa Seinäjoen sarjassa.

Seitsemännellä sijalla PattU kohtaa puolivälierissä Sotkamon Jymyn. Kuudennella sijalla vastustaja on todennäköisimmin Kouvolan Pallonlyöjät. Puolivälierät alkavat alustavan ohjelman mukaan perjantaina vierasottelulla ja sunnuntaina PattU pelaa kotistadionilla.

Tilastot

PattU–Kempele 11.8.2019

PattU: Jere Achren 0/4, Timo Kallio 0/1, Paavo Pelto 0/3, Topi Kosonen 6/3, Jari Törmänen 0/2, Miikka Matikka 1+2/3, Marko Nikula 1+3/1, Teemu Juntunen 1/0, Juuso Keski-Koukkari 3/0, Jan Hankala 0/1, Antti Karjaluoto 0/1, harhat 2. Palkitut: I Marko Nikula, II Paavo Pelto.

Kempele: Jani Lassila 0/1, Onni Määttä 0/2, Markus Keski-Petäjä 0/1, Marko Pelkonen 1+3/1, Matti Korhonen 1/0. Palkitut: I Onni Määttä, II Marko Pelkonen.

Yleisöä 1238.