PattU avaa Sot­ka­moa vastaan äi­tien­päi­vä­nä

Pattijoen Urheilijoiden kausi 2019 miesten Superpesiksessä käynnistyy äitienpäivänä 12. toukokuuta kotiottelulla Sotkamon Jymyä vastaan.

Ensi kaudella Superpesiksessä ei pelata ylempää ja alempaa loppusarjaa. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan sekä neljä lisäottelua paikallisvastustajia vastaan. Raahelaiset kohtaavat paikallisotteluissaan Kempeleen Kirin ja Sotkamon Jymyn.

Tulevalla kaudella PattU tekee yhden tuplapelireissun, kun viime kesänä niitä oli kaksi. Nyt tuplapelit ovat Hyvinkäällä Tahkoa (18.5) ja Kouvolassa Pallonlyöjiä (19.5.) vastaan.

PattU vie näillä näkymin 26. toukokuuta pelattavan Kempele-ottelunsa Ouluun Raksilan pesäpallostadionille. Asia varmistunee tammikuun loppuun mennessä.

Kahdeksan parasta joukkuetta etenee runkosarjasta pudotuspeleihin. Runkosarjan viimeinen ei putoa suoraan, vaan kaksi viimeistä joukkuetta pelaa paras viidestä -ottelusarjan sarjapaikasta. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen, mutta voittajan kausi jatkuu vielä superpesiskarsinnassa.

Miesten superpesiskausi starttaa tänäkin vuonna huhtikuussa Espanjan Fuengirolassa. 28. huhtikuuta siellä kohtaavat Seinäjoen JymyJussit ja hallitseva mestari Joensuun Maila.

Runkosarjassa pelataan ensi kesänä 30 ottelua, kun edelliskaudella niitä oli kaksi enemmän. Suomen mestari on selvillä viimeistään 22. syyskuuta.

PattU avaa hallipelikautensa harjoitusottelulla tammikuun lopussa Alajärvellä Vimpelin Vetoa vastaan.

SM-hallipesiksen alkulohkot pelataan helmikuussa. PattU kohtaa 16.2. Kempeleen Kirin ja Sotkamon Jymyn. Lohkovoittaja etenee lopputurnaukseen, joka pelataan maaliskuussa Kuopiossa.