PattU kulki pi­dem­män kaavan kautta pää­tös­kier­rok­sen ottelun voit­toon

Pattijoen Urheilijat päätti runkosarjan voittoon, kun Seinäjoen JymyJussit kaatui Raahessa supervuoron jälkeen.
Pattijoen Urheilijat päätti runkosarjan voittoon, kun Seinäjoen JymyJussit kaatui Raahessa supervuoron jälkeen.

Miesten Superpesiksen runkosarjan päätöskierroksella tiistaina oli useammalla paikkakunnalla panoksena sijoitus sarjataulukossa. Kouvola varmisti kolmospaikkansa avausjakson voitolla Imatrasta. PattU taas voitti Seinäjoen 2-1 (1-5, 7-6, 1-0).

Pattijoen Urheilijoiden toiveet kivuta sarjataulukossa yhden pykälän ylemmäksi kariutuivat jo avausjakson tappioon. Jari Törmäsen avausjuoksu oli laiha lohtu, kun Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää löi avausjaksolla kolme ja Henri Puputti kaksi.

– Kyllä me lähdettiin peliin aika hyvin. Ensimmäinen jakso oli koko ajan hallussa. Toka jakso alkoi hyvin. Sitten kaveri alkoi lyömään ja me ei pärjätty. Parempi voitti, Superpesiksen runkosarjan lyöjäkuninkuuden voittanut Vainionpää kommentoi.

Avausjakson loppuun Seinäjoen Juuso Kettunen loukkaantui vaarallisen näköisesti, kun sieppari sai pallon päähänsä. Vamman vakavuus ei pelin jälkeen vielä ollut tiedossa.

– Päällimmäisenä pelistä on mielessä Kettusen loukkaantuminen. Ei vielä tiedä mikä on tilanne, Seinäjoen pelinjohtaja Antti Piuhola sanoi.

Avausjakson tappio varmisti sen, että PattU sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja kohtaa puolivälierissä Sotkamon Jymyn. Joukkueet kohtaavat perjantaina Sotkamossa. Otteluparin toinen ottelu pelataan sunnuntaina kello 17 Raahessa.

– Perjantaina mennään Hiukkaan haastajana tappelemaan jatkopaikasta peli ja jakso kerrallaan. Ollaan pelattu tiukkoja pelejä Hiukassa ja täällä kotona, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski totesi.

Seinäjoki oli ennen viimeistä ottelua kaksi pistettä Hyvinkään Tahkon perässä. Vieraiden kaava voiton hakemiseen ja sijoituksen nostamiseen oli yksinkertainen. Kärjestä miestä kentälle ja jokerit Jukka-Pekka Vainionpää sekä Henri Puputti kotiuttamaan.

Toisella jaksolla alkuun näytti, että kaava riittää vieraille. Sitten toisen tasoittavalla mailan varteen asteli jokeri Jan Hankala. Pallo maisemiin ja kauden neljäs kunnari nosti PattUn 2-2 tasoihin.

– Lähdin kakkosjatkeelle lyömään. Sattuu joskus menemään ei siinä sen kummempaa. Tauolla oli hyvä nollaus ja noustiin siitä, PattUn ykköspalkittu Hankala totesi.

Hetkeä myöhemmin Juuso Keski-Koukkari oli lähellä puhkoa ajolähdöstä täyden potin, mutta Seinäjoen kakkoskoppari pystyi pelastamaan tilanteen vain kahteen juoksuun. Ketsuppipullon korkki oli kuitenkin avattu ja Miikka Matikka sekä Paavo Pelto jatkoivat tuloksen tekemistä.

PattU siirtyi jo 7-3 johtoon ja jakso näytti olevan taputeltu. Seinäjoki nousi kuitenkin Vainionpään ja Puputin kunnarin johdolla juoksun päähän. Kiri jäi kuitenkin siihen ja ratkaisu siirtyi supervuoroon.

Superissa Seinäjoki oli sisällä täysin aseeton. Tasoittavalla PattUn ratkaisu jäi kahden palon tilanteessa Juuso Keski-Koukkarin viimeiseen lyöntiin, joka tuotti voittoon riittäneen juoksun.

– Ekalla jasolla oltiin vähän vaisuja. Ei pelattu vapautuneesti ja oltiin selkeästi heikompia. Toisella tuli onnistumisia ja se nosti vapautumista. Superissa hienosti tilanne päälle ja kolmannella yrityksellä pinna, Haapakoski sanoi.

Perjantaina alkavissa puolivälierissä kohtaavat PattUn ja Sotkamon ohella runkosarjan voittaja Vimpelin Veto ja päätöskierroksella yhden sijan noussut Kitee. Kouvola kohtaa Seinäjoen ja Joensuu Hyvinkään. Välieräpaikka irtoaa joukkueille kolmella voitolla.

Sarjan häntäpäässä Kempeleen Kiri hävisi Koskenkorvan Urheilijoille ja valahti sarjataulukossa karsijan paikalle. Putoamiskarsintoihin suoraan menevät Alajärven Ankkurit ja Siilinjärven Pesis. Suoran nousun Superpesikseen oli varmistanut jo aikaisemmin tamperelainen Manse PP.

Tilastot

ti 13.8. PattU – Seinäjoki 2-1 (1-5, 7-6, 1-0)

PattU: Jere Achren 0/3, Paavo Pelto 1/2, Topi Kosonen 1/1, Jari Törmänen 1/1, Miikka Matikka 1/0, Juuso Keski-Koukkari 3/0, Jan Hankala 1+1/1, Antti Karjaluoto 0/1.

Palkitut: I Jan Hankala, II Juuso Keski-Koukkari.

Seinäjoki: Sami-Jukka Korvola 0/2, Ville Viita 1+0/4, Mikko Haukkala 0/1, Tuomas Raunio 0/1, Jukka-Pekka Vainionpää 5/0, Henri Puputti 1+4/1, Juuso Myllyniemi 0/2.

Palkitut: I Jukka-Pekka Vainionpää, II Ville Viita.