PattU oli ko­to­naan vai­kut­ta­van yli­voi­mai­nen

Paavo Pelto toi ottelussa Alajärveä vastaan kolme juoksua.
Paavo Pelto toi ottelussa Alajärveä vastaan kolme juoksua.
Kuva: Roy Viitanen

Pattijoen Urheilijoiden ja Alajärven Ankkureiden kohtaamisessa oli yksi mies yli muiden. PattUn ykköspalkittu Topi Kosonen tuhosi lukkaripelillään vieraiden sisäpelin ja mailan varressa kokenut kapteeni löi viisi juoksua.

– Tärkeät pisteet jälleen. Hyvää ulkopeliä läpi pelin ja sisälläkin onnistuttiin. Mä pääsin sisällä lyömään valmiiseen pöytään. Auttoi kun oli koko ajan mies kolmosella, Topi Kosonen kehui edellä etenijöitä vaihtaneita Timo Kalliota ja Paavo Peltoa.

Onnistujia oli toki Topi Kososen ohella keltamustien rivissä koko joukkueellinen. PattUn hieno esitys tarjosi helteessä hyvää pesisviihdettä, kun Superpesiksen ottelusta irtosi täysin ansaittu 2–0 (5–1, 6–1) voitto.

– Ulkona ei tehty virheitä. Sisällä keula kulki hyvin. Topilla oli vain kotiutustilanteita ja se kertoo, että keula kulki. Oltiin tänään tasapainoinen ja parempi joukkue kentällä, Pattun pelinjohtaja Jussi Haapakoski kommentoi.

PattU hallitsi ottelua heti alusta alkaen. Ulkona PattU hoiti kaksi jäätävää vuoroa ja Alajärvi ei saanut mitään muuta aikaiseksi kuin paloja. Jan Hankala sanoi heinäkuun puolivälissä, että tämän kauden lyötyjen juoksujen ja kunnareiden kiintiö saattaa olla täynnä. Ei ollut sittenkään täynnä, kun jokeripaidassa pelaava Hankala paukautti sunnuntaina heti alussa pallon kakkosrajasta maisemiin ja kiersi tyhjän kentän.

Avausvuoropari jatkui vielä Juuso Keski-Koukkarin ja Harri Kolehmaisen kotiutuksilla. Keski-Koukkarin lyönnillä juoksun toi 400:ta Superpesiksen peliä pelannut Timo Kallio.

Toisessa vuoroparissa Topi Kosonen ja toisen lyönyt Juuso Keski-Koukkari jatkoivat PattUn vakuuttavaa esitystä. PattUn ei paljoa muuta tarvinnut tehdä, vaikka Alajärvi sai kavennuksen kolmannen aloittavalla. Ottelun hallinta ja jaksovoitto tuli vakuuttavalla esityksellä. Kaukana ei ollut sekään, että Jan Hankala olisi puhkonut kakkosrajasta toistamiseen. Toisessa yrityksessä lyönti riitti kuitenkin vain kakkospesälle asti.

Toinen jakso alkoi hieman nihkeämmin, mutta toisessa vuorossa Topi Kosonen löi tärkeän avausjuoksun. Hetkeä myöhemmin Harri Kolehmaisen lyönnissä Paavo Pelto seurasi palloa loppuun asti ja karkasi kolmoselta kotiin, kun vieraat häpläsivät pallon kanssa.

Jakson edetessä PattU takoi lisää tulosta. Topi Kosonen löi seuraavissa vuoropareissa pari lisää. Kunnarikin olisi ollut tarjolla, mutta mainosaita pelasti vieraat viimeisen aloittavalla. Juuso Keski-Koukkari tarjosi viimeisen aloittavalla lisää mahdollisuuksia, kun viimeisenä lyöjänä toinen juoksu varmisti sisäpelin pyörimisen toista kierrosta.

Miesten Superpesis

Su 21.7. PattU-Alajärvi 2–0 (5–1,6–1)

PattU: Jere Achren 0/3, Timo Kallio 0/1, Paavo Pelto 0/3, Topi Kosonen 5/0, Harri Kolehmainen 2/0, Juuso

Keski-Koukkari 3/0, Jan Hankala 1+0/3, Tuukka Sarkkinen 0/1. Palkitut: I Topi Kosonen, II Jan Hankala.

Alajärvi: Ville Posti 0/2, Markus Hallasuo 2/0. Palkitut: I Severi Piispanen, II Markus Hallasuo.

Yleisöä 921