PattU tais­te­li hie­nos­ti Sot­ka­mos­sa

Pattijoen Urheilijat haastoi hyvin Sotkamon Jymyn sunnuntain Superpesiksen vierasottelussa. Sotkamo nousi kuitenkin lopussa voittoon lukemin 2–1 (4–5, 5–3, 1–0).

– Hyvä peli ja kova taistelu. Ei vain ihan saatu palkintoa, PattUn ykköspalkittu Topi Kosonen kommentoi.

PattU sai hyvän lähdön otteluun, kun Topi Kososen ja Jari Törmäsen sekä Sotkamon harhaheitto tarjosi joukkueelle avausvuoropariin 0–3 johdon. Lisää syntyi toisen aloittavalla Kososen ja Juuso Keski-Koukkarin onnistumisilla.

Sotkamo kehitteli tappioasemassa kiriä, mutta PattUn ulkopeli kesti kotijoukkueen. PattUn sankari avausjakson lopulla oli Timo Kallio, joka lopetti Sotkamon yrityksen kahteen paloon.

– Hyvin keskittynyt olo pelin alussa ja tehtiin viileillä suorituksilla juoksuja, Kosonen sanoi.

Toisella jaksolla Sotkamo löi heti alkuun kaksi juoksua. PattU nousi toisen tasoittavalla juoksun päähän Juuso Keski-Koukkarin lyönnillä.

PattU nousi tasoihin, kun Juuso Keski-Koukkari löi toisessa ja kolmannessa vuoroparissa juoksut. Sotkamo nousi kuitenkin sillasta ja teki viimeisen aloittavalla kolme juoksua.

PattU pääsi vielä yrittämään tasoitusta. Kakkospalkittu Paavo Pelto löi kavennuksen, mutta sen jälkeen ajolähdöt eivät tuottaneet lisää tulosta ja ratkaisu siirtyi supervuoroon.

– Kaveri pääsi toisella jaksolla karkuun ja sen on aina vaikeampi tilanne, Kosonen totesi.

Supervuorossa Sotkamo löi aloittavalla yhden. PattUlla oli oma mahdollisuutensa, mutta kolmoselle ehtinyttä Topi Kososta PattU ei saanut enää kotiin ja Sotkamo pääsi juhlimaan voittoa.

PattU on viimeisissä kolmessa ottelussa kohdannut sarjan kärkijoukkueita. Saldona on voitto Joensuusta, niukka tappio Kouvolalle ja nyt piste Sotkamolta. PattU on nousemassa runkosarjan loppusuoralla hyvään vireeseen sopivasti juuri pudotuspelien alla.

Runkosarjassa PattU kohtaa vielä torstaina Vimpelin vieraissa ja runkosarja päättyy kotiotteluihin Kempeleen Kiriä vastaan sunnuntaina ja Seinäjoen JymyJusseja vastaan ensi viikon tiistaina.

Miesten Superpesis. Su 4.8. Sotkamo–PattU

Sotkamo-Raahe 2-1 (4-5, 5-3, 1-0)

Sotkamo: Niilo Piiponniemi 1+0/2, Joni Rytkönen 0/3, Niko Korhonen 0/1, Antti Korhonen 3/1, Markus Tuikka 0/1, Topi Korhonen 0/1, Jussi Korhonen 0/1, Roope Korhonen 3/0, Lauri Rönkkö 2/0, harhat 1.

Palkitut: I Niilo Piiponniemi, II Antti Korhonen.

PattU: Jere Achren 0/3, Timo Kallio 0/1, Paavo Pelto 1/1, Topi Kosonen 2/1, Jari Törmänen 1/0, Juuso Keski-Koukkari 3/0, Jan Hankala 0/2, harhat 1. Palkitut: I Topi Kosonen, II Paavo Pelto.

Yleisöä 1191