PattU voitti SM-kul­taa

Isäntäjoukkue joutui tiukoille, mutta pystyi nappaamaan jälleen Suomen mestaruuden Harmaakarhujen SM-turnauksessa.

PattU voitti jälleen Harmaakarhujen SM-kultaa. Sami Ahola näytti Harmaakarhujen turnauksessa, että lyönti kulkee edelleen. Tässä mies kuivaharjoittelee ennen seuraavaa lyöntivuoroa. Jari Luoto pelasi Iltatuulta vastaan numerolla viisi. Aktiiviurallaan kärkenä viilettänyt Luoto kertoi, että jonkun ne juoksut on lyötävä, joten siksi hihoissa komeilivat viitoset. Sami Joukainen mätti juoksuja Iltatuulen Viestin joukkueessa. Mies pääsi viime vuonna harmaakarhuikään, joten nyt tämä SM-turnaus oli hänelle toinen. Tämä karhuveistos lähti saunomaan mestarijoukkueen kanssa. Kalle Kuusirati käy katsomassa kesällä Superpesiksen pelejä, mutta Harmaakarhujen otteet ovat miehen mukaan hieman erilaisia. -Mukava katsoa tätä peliä, kun se ei ole niin varmaa, Kuusirati painotti. Iltatuulen Viestin Paavo Kallio tuli lennokkaalla loikalla kotipesään. Juha Karjaluoto loukkasi pohkeensa avausottelun alussa. Sen jälkeen mies siirtyi pelinjohtotehtäviin. Jukka Hannuniemi oli vierailevana tähtenä PattUn joukkueessa. PattU- Iltatuulen Viesti Jari Luoto oli joukkueensa avainhahmoja Harmaakarhujen turnauksessa.
PattU voitti jälleen Harmaakarhujen SM-kultaa.
PattU voitti jälleen Harmaakarhujen SM-kultaa.
Kuva: Sari Jaatinen

Isäntäjoukkue Pattijoen Urheilijat juhli voittoa lauantaina Harmaakarhujen, eli yli 45-vuotiaiden, SM-turnauksessa Raahen MiiluAreenalla. Raahelaiset kaatoivat turnauksessa Kempeleen Kirin 12-3 ja Team Atrian 9-3. Iltatuulen Viestiä vastaan PattU jäi tasapeliin 5-5.

PattU kärsi useista loukkaantumisista, mutta reservistä löytyi paikkaajia. Esimerkiksi Juha Karjaluoto sai pohjevamman heti avausottelun alussa, kun mies lähti etenemään liian innokkaasti. Sen jälkeen Karjaluoto olikin pelinjohtajana.

– Tiukkoja pelejä oli. Ihan hyvä, että meillä oli reservejä, kun tuli yllättäviä loukkaantumisia, jokeripaita päällä juoksuja takonut Sami Ahola puntaroi turnauksen päätyttyä.

Turnauksessa pelattiin luonnollisesti mestaruudesta, mutta huumori tuntui kukkivan kentällä enemmän kuin Superpesiksen otteluissa.

– Kyllä siellä kuitenkin voitosta pelataan, Jotka viitsivät tuossa iässä pelata, täytyy heillä olla asenne kunnossa, Ahola tähdentää.

Ahola arveli, että palkinnoksi saatu karhuveistos saunoo lauantai-iltana Lemposen Timon mökillä.

– On sitä saunotettu monet vuodet. Kyllä uskon, että se on tänäänkin saunassa.

Harmaakarhujen SM-turnaus

PattU - KeKi 12-3

Team Atria - Iltatuulen Viesti 7-7

KeKi - Team Atria 2-9

Iltatuulen Viesti - PattU 5-5

PattU - Team Atria 9-3

KeKi - Iltatuulen Viesti 1-8

Turnauksen loppujärjestys: 1. PattU, 2. Iltatuulen Viesti, 3. Team Atria ja 4. KeKi.

Lisää turnauksesta maanantain 9.9. Raahen Seudussa.