PattU yrittää ylei­sö­en­nä­tys­tä ke­sä­kuus­sa

PattU yrittää rikkoa kymmenen vuotta vanhan yleisöennätyksensä kuukauden päästä pelattavassa Imatra-ottelussa.
PattU yrittää rikkoa kymmenen vuotta vanhan yleisöennätyksensä kuukauden päästä pelattavassa Imatra-ottelussa.
Kuva: VESA JOENSUU

Pattijoen Urheilijat juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivaltaan erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla. Yksi niistä on yleisöennätyksen yrittäminen kuukauden päästä pelattavassa miesten superpesisottelussa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

Seuran puheenjohtaja Harri Tuomikoski, mistä tempauksessa oikein on kyse?

– Se kuuluu tähän juhlavuoden tapahtumasarjaan. Ennen sitä 9.6. on superlauantai, ja koululaispeli on jo 24.5., eli ensi viikolla. 19.6. on tavoite tehdä uusi MiiluAreenan yleisöennätys. Katsotaan miten se lähtee onnistumaan. Tulemme toteuttamaan perinteisen haastekampanjan, jossa yritykset ja yhteisöt voivat haastaa toisiansa tekemään isoa tapahtumaa. Siihen yritys ja yhteisö pääsevät mukaan ostamalla minimissään kahdeksan normaalihintaista pääsylippua. He voivat ostaa lippupaketin ja haastaa edelleen yrityksiä ja yhteisöjä. Yksityisillä henkilöillä on mahdollisuus ostaa lippu paikan päältä tai verkkokaupasta. Verkkokaupan myynti avataan ensi viikolla. Voin sanoa jo nyt, että kun kerroin asiasta keskiviikkona kumppaniaamiaisella, oli heti yritysten edustajia, jotka sanoivat, että haluavat olla mukana.

Paljonko yleisöennätys on tällä hetkellä?

– 3512.

Mikä on stadionin kapasiteetti tällä hetkellä?

– Kyllä se jää alle kolmentuhannen, mitä pystytään myymään, eli nykyisellä kapasiteetilla kaikki eivät pääse istumaan. Katsomopaikat eivät kuitenkaan rajoita hommaa. Ei siellä isolla kirkolla Jokereidenkaan matsissa kaikki pääse istumaan. Tavoite on minimissään se 3000 katsojaa, mutta kampanjassa pystyy olemaan mukana, vaikkei paikan päälle tulekaan. Selkeä tavoite kuitenkin on, että aikaisempi yleisöennätys rikkoontuu.

Osa tuotosta menee ilmeisesti hyväntekeväisyyteen?

– Pattijoen Urheilijat ry tulee lahjoittamaan puolet pääsylippumyynnistä hyväntekeväisyyteen. Kohde on Oysin osasto 51, eli lasten veri- ja syöpätautien osasto. Siellä hoidetaan kaikki Pohjois-Suomen alueella olevat lapset ja nuoret kyseenomaisten tautien osalta.