PattUn kausi askel pa­rem­paan

Kärkinelikko jäi liian kauas, vaikka PattU paransi omaa sijoitustaan.

Synkkien jaksojen ja onnistumisten vaihtelu pitkin kautta ja yksittäisten otteluidenkin aikana väritti supesmiehistön kautta.
Synkkien jaksojen ja onnistumisten vaihtelu pitkin kautta ja yksittäisten otteluidenkin aikana väritti supesmiehistön kautta.
Kuva: VESA JOENSUU

Pattijoen Urheilijoiden superpesiskausi päättyi torstaina, kun viime kausien menestysjuna Vimpelin Veto voitti puolivälieräsarjan puhtaasti 3-0. Vimpelin ohella runkosarjaa tänä vuonna hallitsivat Kouvola, Joensuu ja Sotkamo.

– Vähän oli pettymys, että ei pystytty haastamaan paremmin, mutta kaudessa on paljon eteenpäin menemistä ja hyviä juttuja, PattUn kapteeni Topi Kosonen kommentoi.

PattUn paras paikka puolivälierissä oli tiistain kotiottelussa. Supervuoron tasoittavalla joukkueella oli mahdollisuus siirtää ratkaisua ainakin lauantaille saakka.

– Ottelusarjan paras peli on toinen ottelu kotona. Se oli tämmöinen kausi tällä kertaa. Aina sitä toivoisi enemmän, PattUn kakkospelinjohtaja Jari Luoto kommentoi.

Puolivälieräsarjoista runkosarjan voittajan Kouvolan ja Kiteen sarja on katkolla tänään Kiteellä. Muista sarjoista Sotkamo ja Joensuu etenivät välieriin Vimpelin tapaan suoraan kolmella voitolla.

PattU nousi tällä kaudella kaikesta huolimatta askeleen kohti kärkeä. Enää ei pelattu putoamista vastaan ja joukkue oli mukana ylemmissä pudotuspeleissä. Sarjan kärkinelikko oli vielä liian kaukana, vaikka PattU voittikin kauden aikana kaikki muut paitsi Vimpelin.

– Pitää olla todella kova, että pääsee samalle tasolle. Pelillisesti ei päästy ihan sille tasolle mitä ajattelin. Kärki lähti omille teilleen juhannuksen tienoilla. Neljän kärkijoukkueen takana oli tiivis keskikasti ja sitten Lippo, Luoto sanoi.

Runkosarja alkoi PattUn osalta hyvin. Keskikesän vaikeudet päästivät kärjen karkuun. Alkusarjan ja ylemmän loppusarjan taitteessa PattU kaatoi isompiaan.

– Alkoi hyvin ja sitten oli synkkä jakso. Onneksi loppua kohden parani ja päästiin uudella ilmeellä jatkosarjaan, Kosonen kertaili.

Pelaajien osalta Joensuusta kotimaisemiin paluun tehnyt Timo Kallio pelasi hyvän kauden. Kärkilyöntiprosenteissa vaihtaja oli sarjan eliittiä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin.

– Kallion Timo pelasi loistavasti. Muilta kokeneilta pelaajilta odotin vähän parempaa onnistumista, Luoto totesi.

Kokeneiden pelaajien rinnalle PattU onnistui ajamaan sisälle kaksi omaa nuorta pelaajaa. Paikkansa keltamustissa lunastivat niin Tuukka Sarkkinen kuin Tomi Kaistokin.

– Hienoa, että on jatkuvuutta. Nuorten kohdalla pitää olla luottoa. Paineet ovat kovat ja ei tule ihan heti ehjää kautta. Oli vaikeita hetkiä, mutta ovat pelanneet myös tosi hyviä pelejä, Luoto sanoi.

Ensi kauden osalta PattUn runko vahvasti kasassa. Sopimuksen ovat tehneet Jan Han­ka­la, Tee­mu Jun­tu­nen, Tomi Kaisto, Timo Kal­lio, Ant­ti Kar­ja­luo­to, Har­ri Ko­leh­mai­nen, Topi Ko­so­nen, Mar­ko Ni­ku­la, Paa­vo Pel­to, Tuuk­ka Sark­ki­nen ja Jari Tör­mä­nen. Ilman sopimusta ovat vielä Tapio Salo ja Markus Lehtiniemi. Ossi Meriläisen kerrotaan palaavan kasvattajaseuraansa Kempeleen Kiriin, joka nousi ensi kaudeksi takaisin superiin.

PattUn miehet saavat uuden pelinjohdon, kun Juha Karjaluoto ja Jari Luoto eivät jatka ensi kaudella.

– Sanottiin jo aikaisemmin Juhan kanssa, että tämä on meidän päätöskausi. Joukkueen osalta en muista milloin tässä vaiheessa sopimustilanne olisi näin hyvä, Luoto sanoi.

Oikaisu: Juttua on oikaistu 27.8. klo 8.02 poistamalla Markus Lehtiniemen nimi sopimuksen jo solmineiden listasta.