PattUn ul­ko­pe­li täyttä betonia – tu­lok­se­na kolme sar­ja­pis­tet­tä

Sarjanousija Kempeleen Kiri ei pystynyt haastamaan raahelaisjoukkuetta kunnolla missään vaiheessa.

Timo Hanhisalosta on tullut tärkeä palanen PattUn etukenttää. Tässä mies polttaa etenijän. PattU-kasvatti Jani Lassila oli KeKin parhammistoa torstain ottelussa. PattU juhli avausjaksolla juoksua kolme kertaa. Miikka Matikka koki kovia jälleen torstasin ottelussa, mutta hän pystyi jatkamaan peliä rajun törmäyksen jälkeen. Miikka Matikka pelasi Kiriä vastaan varsin mallikkaan ottelun. PattUn kärkenä pelannut Jere Achren meni vakuuttavasti kentälle. Myös ulkona linjassa pelannut Achren onnistui hyvin. Timo Kallio näyttää syöksymisen mallia.
Timo Hanhisalosta on tullut tärkeä palanen PattUn etukenttää. Tässä mies polttaa etenijän.
Timo Hanhisalosta on tullut tärkeä palanen PattUn etukenttää. Tässä mies polttaa etenijän.
Kuva: Toni Länkinen

Pattijoen Urheilijat oli unohtanut nopeasti sunnuntaisen katastrofin, jonka se koki Sotkamon Jymyä vastaan. Sisuuntuneen raahelaisjoukkueen hampaisiin jäi miesten superpesisottelussa Kempeleen Kiri, joka taipui kotikentällään Sarkkirannassa puhtaasti lukemin 0-2 (1-3, 3-4).

Kiri oli koko ottelun askeleen jäljessä PattUa. Vieraiden ulkopeli oli aurinkoisessa torstai-illassa betonista, sillä KeKi sai rakennettua ottelussa vain 11 kolmostilannetta.

PattUn sankari, ja ykköspalkittu, oli jälleen kerran Topi Kosonen, joka löi neljä juoksua. Myös ulkona mies oli täyttä rautaa.

– Todellakin kolme pistettä lämmittää. Sarja on niin tiukka, että totta kai jokainen piste on arvokas, mutta kun saa samoista sijoista tappelevan joukkueen jäämään nollille, enempää ei voi saada. Peli oli tasainen, mitä odotinkin. Ekalla jaksolla kaveri antoi meille tilannetta paljon räpylästä, mutta me pystyttiin käyttämään kotiutuspaikat. Oltiin laadukkaita, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski iloitsi ottelun jälkeen.

Avausjaksolla PattU piti Kempeleen täysin pihdeissään. Vieraat paukuttivat tasaisesti juoksun sieltä täältä ja ottivat hallitun jaksovoiton Topi Kososen kolmella kotiutuksella. Kokenut lukkari osoitti jälleen monipuolisuuttaan, sillä juoksut syntyivät niin lyhyillä kuin kovillakin lyönneillä.

– Suunnittelin, että kumuraa lyödään tänään ja se putosi pari kertaa, Kosonen paljasti.

Neljännen tasoittavalla elettiin jännittäviä hetkiä, kun PattUn kakkoskoppari Teemu Juntunen pelasti kaksi varmaa juoksua upealla heittäytymisellään. Juntunen pisti kropan eteen Joona Sunin upeaan kakkospuolen puhkaisuun. Pallo pysähtyi Juntuseen, mutta samalla mies loukkasi hieman itseään. Pienen paikkailun jälkeen Juntunen oli jälleen pelikunnossa.

Sen jälkeen KeKin Ossi Meriläinen iski yhden lohtujuoksun viimeisenä lyöjänä, mutta sen lähemmäs isännät eivät päässeet.

Toisella jaksolla kauhun tunteita herätti PattUn kolmoskoppari Miikka Matikan raju törmäys mainostaulun kanssa. Mies juoksi hakemaan palloa, eikä huomannut edessä ollutta mainosaitaa. Matikka keräili hetken itseään, mutta säästyi mitä ilmeisemmin isommilta vammoilta, ja pystyi jatkamaan pelaamista.

KeKi meni johtoon, mutta sen jälkeen vierasjoukkue otti ohjakset. Toisen vuoroparin lopussa nähtiin jopa sellainen ihme, että pelinjohto laittoi kolmostilanteessa merkin päälle etenijäjokeri Jan Hankalalle. Hankala kiitti kunniasta ja pisti pallon saumasta koppareille asti.

KeKi heräsi taistelemaan vasta neljännen aloittavalla – tosin PattUn ulkokentän pienellä avustuksella. Kiri riitti juoksun päähän, muttei sen lähemmäs.

– Loppu nostatti verenpaineita, mutta hienosti kuitenkin hoidettiin homma, Haapakoski huokaili.

PattU pelaa seuraavan kerran ensi tiistaina Kankaanpäässä. Tänä viikonloppuna Seinäjoella pelataan perinteinen Itä-Länsi. Arvo-otteluun ei päässyt tänä vuonna yhtään raahelaisjoukkueen pelaajaa.

KeKi-PattU 0-2 (1-3, 3-4)

KeKi: Ossi Meriläinen 2/0, Matti Korhonen 2/0, Joonas Suni 0/1, Onni Määttä 0/1, Markus Keski-Petäjä 0/1, Jouni Hepokangas 0/1. 1. palkinto: Jani Lassila, 2. palkinto: Markus Keski-Petäjä.

PattU: Topi Kosonen 4/0, Jari Törmänen 1/0, Teemu Juntunen 1/1, Jere Achren 0/2, Timo Kallio 0/3, Jan Hankala 1/1. 1. palkinto: Tooi Kosonen, 2. palkinto: Miikka Matikka.

Kolmostilanteet 11-14.

Yleisöä: 1317

Juttua täydennetty kommenteilla 4.7. klo 20.45.