Pau­ha-Mai­ja jää­kie­kol­le ja aut­ta­mi­sel­le

Kati Ukonsaari valittiin Pyhäjoen kotiseutujuhlassa Pauha-Maijaksi.

Kati Ukonsaarelle ojennettiin tunnustuksena pyhäjokislähtöisen Anja Kantorin suunnittelema ja toteuttama Pauha-Maija -keramiikkanukke.
Kati Ukonsaarelle ojennettiin tunnustuksena pyhäjokislähtöisen Anja Kantorin suunnittelema ja toteuttama Pauha-Maija -keramiikkanukke.
Kuva: ANU SANDVIK

Pauha-Maijaksi valittiin tänä vuonna Kati Ukonsaari. Hänellä on pitkät taustat Pyhäjoen Joki-Kiekossa ja vapaaehtoistoiminnasta vapaapalokunnassa ja ensivasteessa.

Paljasjalkainen pyhäjokinen on toiminut Joki-Kiekossa vapaaehtoisena yli 20 vuotta. Ukonsaari oli yksi seuran perustajajäsenistä vuonna 1994, ja nykyään hän toimii seuran puheenjohtajana.

– Ukonsaari hoitaa valtavan osan Joki-Kiekon toiminnasta. Kymmenet ja kymmenet lapset saavat tekemistä, liikuntaa ja uusia ystäviä ympäri seutukuntaa. Kati Ukonsaaren pyyteetön toiminta on osaltaan mahdollistanut lasten liikuntakulttuurin jatkuvuuden Pyhäjoella, sivistyslautakunta kehuu Ukonsaaren aktiivisuutta valintaperusteissaan.

Alun perin Ukonsaari päätyi jääkiekkoseuraan harrastuksen aloittaneen pikkuveljensä myötä. Nykyään oma poika on lajin parissa.

– Jääkiekko on ollut aina lajina sellainen, joka kiinnostaa ja innostaa minua. Kun pikkuveljeni alkoi pelata, halusin omalta osaltani tukea hänen harrastustaan. Nyt puolestaan oma poikani pelaa, ja sen kautta näen itsekin jatkumoa, Ukonsaari kuvailee pitkää historiaansa lajin parissa.

Lisää Pauha-Maijan mietteitä sekä tunnelmia Pyhäjoen kotiseutujuhlasta maanantain 8.7. Raahen Seudussa.