Pekat saavat nyt oman yh­dis­tyk­sen

Raahen Pimiöille perustetaan lauantaina myös kaksi uutta yhdistystä: Pekka-yhdistys ja Raahen Selskaapi -yhdistys.

Pekka-yhdistys on yhdistys kaikille maailman Pekoille. Sen jäseniksi ovat tervetulleita henkilöt, joiden etunimenä, yhdysnimenä tai vakiintuneena kutsumanimenä on Pekka.

– Raahe on Pekkojen Eldorado. Kun täällä voi ihastella Pekka-patsasta, ajella Kyyti-Pekalla, viihtyä Pekanpäivillä ja tervehtiä vastaantulevia Pekkoja, niin pitäähän täällä olla Pekka-yhdistyksin, Raahen hanketoiminta ja kehittäminen -yksikön johtaja Hannele Meskus kertoo.

Yhdistyksen tarkoituksena on muun muassa edistää nimikulttuuria ja Pekkojen välistä verkostoitumista. Jatkossa Raahen Pimiöiden yhteydessä järjestetään vuosittain myös Pekka-juhla. Yhdistystä esitellään Raahen Pimiöillä rantatorilla lauantaina kello 11. Perustamiskokous on Langin Kauppahuoneella kello 14.

Toisen uuden perustettavan yhdistyksen, eli Raahen Selskaapin, tehtävänä on edistää ja perehtyä historialliseen pukeutumiseen ja tapakulttuuriin. Yhdistys tulee muun muassa järjestämään kursseja, näyttelyitä, ompelu- ja tanssipajoja sekä erilaisia keskustelu- ja huvitilaisuuksia omaksi ja muiden iloksi.

Selskaapi-yhdistystä esitellään rantatorilla lauantaina kello 12.30. Yhdistyksen perustamiskokous on Langin Kauppahuoneella kello 16.

– Uskon, että nämä molemmat yhdistykset tulevat lisäämään Raahen näkyvyyttä olemalla mukana erilaisissa tapahtumissa ja some-kanavissa.

Pekka-yhdistyksen Facebook-sivuille voi liittyä kaikki Pekat.