Pe­laa­ja­run­ko säi­ly­nee

Raahe-Kiekon edustusjoukkue etsii muutamaa kovaa pelaajavahvistusta.

Jääkiekkoilun Suomi-sarjaan tälle kaudelle palannut Raahe-Kiekko varmisti sarjapaikkansa viime viikonloppuna. Joukkueella on pienet saumat päästä vielä pudotuspeleihin, mutta oljenkorsi on varsin ohkainen.

Alemmasta loppusarjasta voittaja etenee playoff-otteluihin. Tällä hetkellä raahelaiset ovat sarjassa kolmantena, kahdeksan pistettä pelin vähemmän pelannutta Jyväskylän Riemua jäljessä. Välissä on myös kaksi ottelua Raahe-Kiekkoa vähemmän pelannut oululainen Laser HT.

Vaikka tätä kautta on vielä ainakin neljän pelin verran jäljellä, tekee taustatiimi kovasti töitä jo ensi kautta varten. Yhtään pelaajasopimusta ei vielä ole, mutta neuvottelut käynnistellään piakkoin. Osin ne ovat jo käynnistyneetkin.

Raahe-Kiekko haluaisi pitää kasassa koko tämän kauden rungon, joka on hitsautunut yhteen varsin mukavasti.

– Yritetään säilyttää runko, etteivät nuoret pojat ja kokeneemmat kaverit lähtisi muualle. Siihen yritetään hakea kahta mestistason sentteriä ja paria pakkia, jotta saadaan pelintekijät ja oma pää rauhoitettua. Suuri toive on myös, että Patrik Koivisto jatkaa meillä myös ensi kaudella. Kuka onkaan Paten kanssa maalivahtina, saavat he taistella pelipaikasta tasapäin, Raahe-Kiekon puheenjohtaja ja edustusjoukkueen manageri Mikko Valtanen toteaa.

Valmentajatilanne on myös vielä avoin. Arto Ylisaaren jatkamisesta päävalmentajana tullaan keskustelemaan.

– Pieniä keskusteluja on käyty, mutta annetaan vielä työrauha. Keskustellaan siitä (jatkosta) viimeisen pelin jälkeen. Haluamme totta kai pitää Arton valmentajana, jos hänellä on intressejä siihen (jatkamiseen). Hän on vetänyt hyvin, samoin Tumppi (Tuomas Lohtander) ja Allukin (Sami Ekoluoma), Valtanen antaa kiitosta koko valmennustriolle.

Puheenjohtaja olisi toivonut lehtereille hieman suurempia yleisömääriä. Liekö otteluiden televisiointi verottanut hallista muutaman katsojan.

– Mielellään haluasi ihmiset kannustamaan joukkuetta halliin, Valtanen korostaa.

Raahe-Kiekko saattaa palkata jo ensi kaudelle henkilön, joka tulisi toimimaan seuran kasvona.

– Tässä mietitään meille täysipäiväistä toiminnanjohtajaa, että saadaan rakennettua brändiä ja saadaan kasvo yritysmaailmaan. Koko ajan tehdään työtä, että hänet saataisiin joko ensi vuodeksi tai seuraavaksi. Kun narut ovat yhden käsissä, helpottaa se toimintaa.

Ei ole salaisuus, että Mestis on edustusjoukkueen tähtäimessä lähivuosien aikana.

– Jos tämä lähtee hyvin rullaamaan ja menemään, ja mitä paremmin saadaan organisaatiota rakennettua, saadaan yhteistyökumppaneita ja ihmisiä mukaan, toivon mukaan puhutaan kolmesta vuodesta, Valtanen viittaa nousutavoitteeseen.

Mutta samalla mies lisää, että olosuhteiden pitäisi parantua nykyisestä.

– Harjoitushalli pitäisi saada tuohon viereen. Jos meinataan mennä ylemmäs, tarvitaan myös aamujäät. Se tarkoittaisi jo kahta jäätä edustukselle päivässä, Valtanen muistuttaa jääajan tarpeesta.

Raahe-Kiekon pistepörssi

Raahelaisjoukkueen tehopisteet alemmassa loppusarjassa neljän pelatun kierroksen jälkeen:

1. Ville Sippala 3+1=4

2. Kalle Sippala 2+2=4

3. Ville Kiviniemi 1+3=4

4. Ville Kuorilehto 3+0=3

5. Sami Ekoluoma 2+1=3

6. Joni Suominen 1+2=3

7. Eetu Suoranta 0+3=3

8. Teemu Vääräkoski 2+0=2

9. Roni Haaraniemi 1+1=2

10. Jesse Häkkinen 1+1=2

11. Arttu Rautiala 1+1=2

12. Tomi Gronoff 0+2=2

13. Mikko Väänänen 0+2=2

14. Mirko Hänninen 0+2=2

15. Mikko Vainikka 0+2=2

16. Jaakko Vares 1+0=1

17. Niklas Niemelä 1+0=1

18. Joonas Kuorilehto 1+0=1

19. Konsta Härkönen 0+1=1

20. Atte Junnila 0+1=1

21. Patrik Koivisto 0+1=1

22. Wille Krekilä 0+1=1

Raahe-Kiekko pelaa alemmassa loppusarjassa vielä neljä ottelua. Viimeinen kotipeli on ohjelmassa lauantaina 9.2., kun Muik Hockey saapuu Raaheen. Ottelu alkaa kello 16.