Perhe on kas­va­nut Manun mukana

Yrityksessä vaalitaan ahkeruutta, siisteyttä ja asiakkaan huomioimista.

Fitim ja Astrie Ejupin perhe on kasvanut Pizzeria Manun mukana. Veranda, Troi ja Ron ovat tuttu näky vanhepiensa työpaikalla. Ron Ejupi täyttää pian 7 vuotta. Troi Ejubi on vasta 10 kuukautta vanha.
Fitim ja Astrie Ejupin perhe on kasvanut Pizzeria Manun mukana. Veranda, Troi ja Ron ovat tuttu näky vanhepiensa työpaikalla.
Fitim ja Astrie Ejupin perhe on kasvanut Pizzeria Manun mukana. Veranda, Troi ja Ron ovat tuttu näky vanhepiensa työpaikalla.
Kuva: Raili Viirret

Astrie ja Fitim Ejupi ovat sinnikkäästi uskoneet omaan työhönsä jo silloin, kun tukea ei mistään muualta tullut. Niinpä ulkopuolelta tulevat tunnustukset ovat olleet heille todella rohkaiseva asia.

Astrie Ejupi perusti grillikioskin Kummattiin ilman starttirahoja pankkilainan turvin kymmenen vuotta sitten. Viimeiset seitsemän vuotta se on ollut Pizzeria Manu Kauppakeskus Mastossa.

Kymmenen vuoden aikana perheeseen on syntynyt kolme lasta. Menestyminen onkin vaatinut paljon työtä ja venymistä myös perheen lapsilta.

Lasten syntymät ovat rytmittäneet hauskasti yrityksen muutoksia. Esikoinen Veranda syntyi, kun Manun grilli täytti yhden vuoden 14.11. 2009. Ron syntyi 6.12. 2011. Päivä on Suomen itsenäisyyspäivä ja samana päivänä avattiin Pizzeria Manu Mastossa. Kuopus, Troi, syntyi 7. tammikuuta 2018, eli samana päivänä kun uudistunut Manu avattiin remontin jälkeen.

Perheen kasvaminen yrityksen mukana on ollut iloinen asia, mutta helppoa perheen ja yrityksen pyörittämisen yhteensovittaminen ei ole aina ollut. Astrien raskaudetkin ovat osuneet aina kiireiseen aikaan,

Vanhimmat lapset pantiin päivähoitoon hyvin pieninä. Nuorinta Troita pariskunta on halunnut hoitaa itse vähän pitempään. Troi lähtee hoitoon vasta 1-vuotipäiviensä jälkeen ensi vuonna.

Vanhemmat tekevät pitkää päivää, mutta he eivät halua tinkiä lastensa harrastuksista. Veranda harrastaa tanssia, jalkapalloa ja pianonsoittoa. Ron on innokas jääkiekkoilija ja pelaa myös jalkapalloa. Pikku-Troikin käy jo muskarissa. Astrie Ejupi nauraakin, että kaikissa aikatauluissa pysyminen pitää vauhdissa. Isommat lapset tulevat usein tekemään läksyjä pizzeriaan ja odottamaan vanhempiaan töistä.

Ejupit ovat halunneet säilyttää kosovolaisen kulttuurin ja niinpä lapset puhuvatkin albaniaa. He ovat oppineet myös suomenkielen.

Suomen kielen omaksuminen on vanhemmille on ollut paljon vaikeampaa, mutta siinäkin asiakkaat ovat olleet avuksi.

Astrie Ejapille saadut tunnustukset ovat merkittäviä. Työ on huomattu myös ulkopuolella.
Astrie Ejapille saadut tunnustukset ovat merkittäviä. Työ on huomattu myös ulkopuolella.
Kuva: Raili Viirret

Astrie Ejupi tuli Suomeen noin 12 vuotta sitten, koska sisar asui jo Suomessa. Hän viihtyy hyvin, eikä perhe aio koskaan muuttaa Suomesta pois. Hän kaipaa kyllä sukuaan. Onneksi sisaren lisäksi myös veli asuu Suomessa. Sisarella on pizzeria Pudasjärvellä ja veljellä Rantsilassa.

– Surullista on, että ehdimme tavata hyvin harvoin, koska kaikilla meillä on yrityksissä yhtä kiire, Astrie Ejupi myöntää.

Jouluisin perhe kuitenkin kokoontuu yhteen.

Fitim Ejupi on mukana pizzerian pyörittämisessä ja lastenhoidossa.
Fitim Ejupi on mukana pizzerian pyörittämisessä ja lastenhoidossa.
Kuva: Raili Viirret

Pizzeria Manu on saanut vakituisen asiakaspiirin, johon kuuluu kokonaisia urheilujoukkueita. Yrityksen sijainti lähellä jäähallia ja muita urheilupaikkoja on merkinnyt sitä, että välillä tilat täyttyvät nuorista urheilijoista. Joulunalus on kiireistä, sillä ravintolaan on tulossa lukuisia pikkujouluja.

– Meillä on mennyt lopulta hyvin. Kiitos siitä kuuluu vakituisille asiakkaille, Astrie Ejupi hymyilee.

Ruokalista uusiutuu säännöllisesti. Manun menussa on nyt ruistaikinapohjalle leivottua pizzaa ja myös erikoisruokavaliot on huomioitu.

Huolellisuus ja siisteys näkyy elintarvikevalvonnan raporteissa, joista Manu on saanut kiitosta ja arvion "Oivallinen" kaikista osa-alueista.

Ejupi korostaa, että kiitos menestyksestä kuuluu myös ystäville Raahen yrittäjäyhdistyksessä ja Raahen Nuorkauppakamarissa.

Hän sanoo, että hän on oppinut paljon uusia asioita näissä yhdistyksissä yrittäjäkollegoiltaan.

Fakta

Pizzeria Manu

Manun toiminta alkoi grillikioskina Kummatissa 10 vuotta sitten.

7 vuotta sitten toiminta siirrettiin Kauppakeskus Mastoon.

Yritys työllistää Astrie ja Fitim Ejupin lisäksi 3 täysaikaista ja yhden osa-aikaisen työntekijän.

Tänä vuonna Astrie Ejupi sai Suomen Yrittäjäliiton hopeisen ansioristin.

Viime vuonna Astrie Ejupi palkittiin Raahen Vuoden Nuori Yrittäjä-palkinnolla.