Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pe­sä­pal­lo ja seu­ra­kun­ta koh­taa­vat sun­nun­tai­na

Seurakunta on vahvasti esillä sunnuntain pesäpallopelissä.
Seurakunta on vahvasti esillä sunnuntain pesäpallopelissä.

Pesäpallo ja kirkko kohtaavat tämän viikon sunnuntaina Raahessa. Raahen seurakunta toimii otteluisäntänä Pattijoen Urheilijoiden superpesisottelussa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

Sunnuntaina kaikki Raahen, Pattijoen, Saloisten ja Vihannin kirkoissa järjestetyssä jumalanpalveluksessa mukana olleet saavat lipun kello 15 alkavaan pesispeliin. Myös Ruukin seurakuntatalolta on mahdollisuus saada liput.

Raahen seurakunnan nuorisotyöntekijä Petri Kolehmainen, miltä tämä sunnuntain pesäpalloaiheinen kirkkopyhä tuntuu seurakunnan näkökulmasta?

–Seurakunnan kannalta tärkein juttu on se, että me olemme mukana superpesisottelussa. Ja näin ollen olemme näkyvillä ihmisten arjessa. Pesäpallo on paikallinen juttu ja seurakunta on mielellään mukana paikallisissa asioissa.

Käytkö itse pesäpallopeleissä?

–Aina kun se on mahdollista. Pikkupojasta asti olen käynyt. Minun mielestä se on ainoa oikea urheilulaji.

Käykö moni kirkossa käyvä myös pesäpallopelissä?

–Ainakin työntekijöistä tiedän, että käy. Ja uskoisin, että moni muukin käy. Varsinkaan Pattijoen alueella ei ole niin paljon tapahtumia, että niihin löytyvät samat kävijät.

Voisiko tällainen yhteistyö olla pysyvää?

–Minusta tämä voisi olla pysyvä yhteistyö. Ei ole huono idea yhtään, että seurakunnan työntekijät lähtevät ulos omista toimistoistaan. Olemme sunnuntaina siellä satojen ihmisten kohdattavissa. Ei tämän parempaa paikkaa siihen olekaan.

Tällainen yhteistyö on ilmeisesti melko harvinaista?

–Raahen seurakunta on ensimmäistä kertaa otteluisäntänä. Eikä se ole kovin yleistä muuallakaan. Muutamia seuroja tiedän, että seurakunta on sponsorina ja näkyvillä sitä kautta. Ensimmäinen ajatus monella on, että on hankalaa yhdistää seurakuntaa ja urheilutoimintaa, mutta en itse näe sitä hankalana. Itse valmentelen junnujoukkueita. Ja oli lapsi tai aikuinen, samat ihmiset ovat koulussa, kirkossa ja pesäpallo-ottelussa. Ei piilouduta poteroihin.