Pe­sä­pal­lon har­maa­kar­hu­jen SM-tur­naus pe­la­taan syys­kuus­sa Raa­hes­sa

Pattijoen Urheilijat järjestää 45-vuotiaiden eli harmaakarhujen SM-turnauksen Raahessa 7. syyskuuta. Aikataulun suhteen kenttä on sopivasti vapaa kokeneiden pesispelaajien turnaukselle.

– Meidän näkökulmastamme sopiva päivä Harmaakarhujen turnaukselle, kun naisten ykköspesiskarsinnat on saatu pelattua ja miesten Superpesiksen mitaliottelut alkavat seuraavana päivänä, PattUn puheenjohtaja Harri Tuomikoski kertoi pilke silmäkulmassa.

Tulevan turnauksen suhteen joukkueen varsinainen kasaaminen on vielä vaiheessa. Jari Luoto on yksi joukkueen kasaamisesta vastaava.

– Lemposen Timon ja Aholan Samin kanssa ollaan muutama sana vaihdettu. Melko alkuvaiheessa vielä ollaan, kun turnauksen järjestäminen varmistui melko myöhään, Luoto kertoo..

Harmaakarhujen 2000-luvun tilastoissa Kempeleen Kiri on vienyt neljä mestaruutta ja Pattijoen Urheilijat kolme. Viimeisin PattUn mestaruus on vuodelta 2017.

– Ovat olleet tosi kivoja tapahtumia, vaikka onkin raaka laji ja aina useampi pelaaja lähtee kinkkaamalla turnauksen jälkeen. Onneksi on lyhyempiä pelejä.

Vuoden 2017 mestaruusjoukkueessa pelasivat Sami Ahola, Timo Lemponen, Juha Karjaluoto, Jari Luoto, Juha Virolainen, Jukka Nevalainen, Jari Tuohinto, Tommi Laukka, Jyrki Borenius, Jouni Korhonen, Pasi Tiikkaja ja Jukka Hannunniemi. Harri Tegelberg toimi pelinjohtajana ja Jari Keinänen joukkueenjohtajana.

– Tehtiin jo päätös, että ei enää pelattaisi, mutta jos täällä järjestetään, niin pelataan. Nyt olisi semmoinen mahdollisuus, Luoto sanoo.