Pe­sis­nais­ten voit­to­ku­lul­le jatkoa

Pattijoen Urheilijoiden Essi Bäckman löi kovaa tulosta, kun PattU haki perjantaina vierasvoiton Kempeleestä.
Pattijoen Urheilijoiden Essi Bäckman löi kovaa tulosta, kun PattU haki perjantaina vierasvoiton Kempeleestä.
Kuva: J.Hellstrom

Pattijoen Urheilijoiden naiset kasvattivat perjantaina voittoputkensa viiteen otteluun, kun Kempele kaatui suomensarjan ottelussa 0-2 (6-13, 2-9).

Ottelu oli lopulta aika selvää PattUn hallintaa, vaikka Kempele aloitti vahvasti johtaen kahden vuoroparin jälkeen ottelua 4-2.

– Oli puhetta ennen peliä, että alut ovat olleet huonoja. Silti taas päästetään vastustaja johtoon. Sitten hoksataan, että pitää pelatakin, PattUn pelinjohtaja Petri Ylilehto kommentoi.

Nihkeän alun jälkeen PattU sai sisäpelinsä rullaamaan paremmin. Kolmannen tasoittavalla syntyikin yksitoista juoksua.

Menoa siivittivät kunnareillaan Viivi Partanen 1+1 ja Essi Bäckman.

– Essi löi vahvasti tänään. Myös vaihtajat olivat hyviä ja saatiin hyvin tilannetta, Ylilehto sanoi.

PattU rakenteli ottelussa kaikkiaan 35 kolmostilannetta. Tilanteista eniten tulosta löi ykköspalkittu Bäckman 2+5/5. Emilia Hannila, Iiris Puskala ja Ida Anttila kotiuttivat kolmesti. Yksittäiset juoksut löivät kakkospalkittu Sofia Tuovinen, Jonna Heinula ja Lotta Tähtilä.

Lukkari Sofia Tuovinen toi ottelussa viisi juoksua ja oli yksi PattUn sadan prosentin tehoilla kärkilyöntejä Kempeleen kenttään upottaneista pelaajista.

PattUlla on valtavasti osaamista ja voimaa mailan varressa. Vähintään samalla tasolla on joukkueen ulkopeli. Pelkästään räpylänkin varaan voisi laskea paljon.

– Tänään alussa tehtiin huonoja ratkaisuja ja heitettiin kiireellä pesille. Sitten taas perusjutut toimivat ja kyllä meidän ulkopelaaminen on hyvällä tasolla, Ylilehto sanoi.