Pik­ku­lah­den ke­sä­kios­ki

Pikkulahden kioski herää taas eloon parin hiljaisen kesän jälkeen.

<p>Noona Kaarela on Pikkulahden kesäkahvilan työntekijä. Kesäkioski toimii myös vuokraamona melontakeskukselle. </p> <p>Niina Kaarela lupaa aamu- ja iltajoogaa Pikkulahdelle heinäkuun ajan. </p>
Noona Kaarela on Pikkulahden kesäkahvilan työntekijä. Kesäkioski toimii myös vuokraamona melontakeskukselle.
Noona Kaarela on Pikkulahden kesäkahvilan työntekijä. Kesäkioski toimii myös vuokraamona melontakeskukselle.
Kuva: Miia Lahti

Viime vuoden hellekesä toi auringonpalvojat Pikkulahden rannalle. Yksi asia kuitenkin ihmetytti monia. Miksi niin keskeisellä paikalla sijaitseva Pikkulahden kioski ei avannut oviaan asiakkaille? Jäätelön ostajia olisi riittänyt varmasti jonoksi saakka.

– Samaa mietin. Siksi halusimme lähteä yritysluonteisesti pyörittämään kesäkioskia, joka sijaitsee hyvällä paikalla. Samalla työllistämme perheen vanhimman tyttären, kertoo kesäkioskin uusi pitäjä Niina Kaarela.

Pikkulahden kesäkahvila Veranta nimen saanut kioski työllistää lukion ensimmäiseltä luokalta päässeen Noona Kaarelan.

– Työskentelin viime kesänä seurakunnan hautausmaalla, joten tämä työ on mukavaa vaihtelua. Samalla saan kokemusta asiakaspalvelusta ja työskennellä merellisissä maisemissa, miettii Noona.

Pikkulahden kesäkahvila Veranta avaa ovensa juhannuksen jälkeen tulevana maanantaina.

– Aukioloajoista ja muista asioista saa tietoa kesäkahvilan omilta Facebook-sivuilta, jotka luodaan aivan kohta, lupaa Niina Kaarela.

Pikkulahden kesäkahvila Veranta työllistää heitä kuitenkin jo nyt, sillä monta kesää tyhjillään ollut kioski täytyy siivota läpikotaisin. Kesäkahvilassa pääsee nauttimaan virvokkeita niin sisällä kuin ulkonakin. Kioskin yläkerrasta löytyy myös kaikille avoimet pukuhuoneet. Kesäkioskin alakerrassa on yleisö-wc.

Kesäkahvila tekee yhteistyötä tiiviisti Botnia Outdoorsin ja sen melontakeskuksen kanssa.

Käytännössä kesäkioskin kautta voi tulevana kesänä vuokrata kajakkeja, SUP-lautoja ja kanootteja sen aukioloaikojen aikana. Muina aikoina kannattaa kääntyä Botnia Outdoorsin puoleen.

– Tietenkin meiltä saa myös perinteisiä kioskituotteita kuten jäätelöä, kahvia, mehua ja pikkupurtavaa. Tötteröt kuuluvat myös valikoimaan. Olemme myös tuomassa kesäkahvilaan terveellisiä tuotteita, kuten smoothieita, suunnittelevat äiti ja tytär.

Kesäkahvila on luonnollisesti säiden armoilla. Jos vettä tulee taivaan täydeltä, ei paikkaa ole mielekästä pitää auki.

– Ilmoitamme muutoksista Facebookissa.

Välinevuokrauksen lisäksi kesäkahvila aikoo tarjota toistakin lisäpalvelua, nimittäin joogaa. Niina Kaarela on opettanut joogaa jo tovin toiminimensä Ikigaijoogan kautta muun muassa kuntokeskus Sisulla.

– Heinäkuun ajan Pikkulahdella voi joogata ulkona pari kertaa päivässä ohjatulla tunnilla. Kyseessä on hathajooga, joka sopii myös aloittelijalle.

Joogatunteja tullaan pitämään joko nurmikolla tai parkkipaikan puoleisella, suojaisella terassilla.

Pikkulahden melontakeskuksella on kesäisen säännöllistä ohjelmaa perinteiseen tapaan.

Joka keskiviikkona järjestettävät keskiviikkomelonnat pyörivät jo nyt. Tiistaisin voi kokeilla SUP-lautailua ohjatulla tunnilla. Lauantaisin toteutetaan kajakkiretki saaristoon sekä SUP-safari. Perjantaisin tehdään porukalla fatbike-retkiä maastoon. Tapahtumat Multisport Pikkulahti ja Aallokkoleiri kuuluvat tulevan kesän ohjelmaan. Lisäksi Iso-Kraaselin kesäkahvila on auki kuutena kesäviikonloppuna.

– Tapahtumista ja viikko-ohjelmista saa lisätietoja Botnia Outdoorsin netti- ja Facebook-sivuilta, kertoo Botnia Outdoorsin Timo Kesti.