PJK ja TeKi nou­se­vat ensi kau­dek­si II-di­va­riin

Pyhäjoen Joki-Kiekko ja Raahen Teräs-Kiekko pelaavat ensi kaudella II-divisioonassa.

Kumpikin joukkue nousi sarjaporrasta ylemmäs kabinetin kautta, sillä kakkosdivariin tarvittiin lisää joukkueita.

– Kyllä se oli vähän odotettavissa, että se sarjapaikka tulee. Tiedettiin, että siihen on hyvät mahdollisuudet. Innolla otetaan nousu vastaan. Oli pitkään selvää, että haetaan paikkaa, jos vaan siihen tulee mahdollisuus. Nyt on hyvä fiilis ja innolla odotetaan ensi kautta, Teräs-Kiekon edustuksen valmentajana jatkava Kimmo Rönkkömäki iloitsee.

Teräs-Kiekko pelaa nyt uuden tulemisensa jälkeen ensimmäistä kertaa II-divisioonassa. Aikanaan se kuului sarjan vakiokalustoon.

Keväällä joukkue pääsi III-divisioonassa lohkonsa pudotuspeleihin, mutta taival loppui välierissä. Joukkue säilyy käytännössä samana, mutta seura kartoittaa myös joitain vahvistuksia. Loppukaudeksi joukkueeseen liittynyt kokenut liigajyrä Kari Sihvonen on treenannut TeKin mukana, mutta sopimusta ei ole vielä ensi kaudesta.

– Hänen työnsä sanelevat ensi kautta, Rönkkömäki valottaa.

PJK kauden päätteeksi eteni lohkofinaaliin, mutta sarjanousu jäi haaveeksi pelaamalla. Myös Pyhäjoella kabinettipaikka otetaan innolla vastaan.

– Vähän jännittää, mutta mukavalta se tuntuu, että pojat pääsevät kokeilemaan II-divaria, PJK:n puheenjohtaja Kati Ukonsaari korostaa.

Myös pyhäjokisten joukkueen runko tulee pysymään suunnilleen samana.

– Joitain vahvistuksia täytyy myös yrittää saada.