Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa siir­ry­tään ke­sä­no­peus­ra­joi­tuk­siin tällä vii­kol­la – merkit vaih­de­taan kes­ki­viik­ko­na ja tors­tai­na

Nopeusrajoituksista kertovat liikennemerkit vaihdetaan tällä viikolla. Arkistokuva.
Nopeusrajoituksista kertovat liikennemerkit vaihdetaan tällä viikolla. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tällä viikolla. Pohjois-Pohjanmaa ely-keskus kertoo tiedotteessa, että merkkien vaihto aloitetaan keskiviikkona ja tavoitteena on saada urakka valmiiksi torstain aikana.

Tiekohtaiset nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Ely-keskuksen mukaan alennettuja rajoituksia jätetään tarvittaessa voimaan sellaisissa paikoissa, joissa päällyste on huonossa kunnossa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa oli talvikaudella kahdeksankympin rajoitus noin 1700 kilometrillä. Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla oli käytössä talvikauden 70 kilometrin tuntinopeusrajoituksia 180 tiekilometrillä.

Ely-keskus muistuttaa autoilijoita ottamaan kevään vaihtelevat keliolosuhteet huomioon ajonopeudessa. Sää vaikuttaa myös rengasvalintaan.

– Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja toki myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Jos ajat talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa, tiedotteessa sanotaan.