Poh­jois-Poh­jan­maan Yrit­tä­jät valitsi Sanna Salon Vuoden 2019 pu­heen­joh­ta­jak­si

Sanna Salo oli aiemmin Kahvila Hipun yrittäjä. Hän on edelleen sivutoiminen yrittäjä.
Sanna Salo oli aiemmin Kahvila Hipun yrittäjä. Hän on edelleen sivutoiminen yrittäjä.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät valitsi Vuoden 2019 puheenjohtajaksi Sanna Salon Raahesta. Salo toimi Raahen Yrittäjien puheenjohtajana lokakuusta 2017 syksyyn 2019 saakka. Valinta oli hänelle täysi yllätys.

– Valinta tekee kyllä nöyräksi, hämmentyneeksi ja samalla kiitolliseksi. Varsinkin, kun en enää toimi puheenjohtajana ja koska moni muukin olisi ansainnut tämän huomion. Annoin kyllä kaikkeni puheenjohtajana, ja tämä huomio saa minut tuntemaan, että järjestö ymmärsi ja huomasi myös ne lukemattomat tunnit taustalla tehtyä työtä yhdistyksen eteen. Puheenjohtaja ei tokikaan ole yksin tekemässä, vaan ympärillä on hyvä verkosto toimijoita. Henkinen vastuu, asioiden esillä pitäminen ja onnistumiset tai epäonnistumiset tulevat kuitenkin puheenjohtajan kontolle ja siksi tuntuu hyvältä, että tehtyä työtä arvostetaan.

Salo jätti yhdistyksen puheenjohtajuuden syyskuussa, kun hänestä tuli Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylän aluepäällikkö.

– Päätös oli tosi vaikea, koska koen vaikeaksi jättää asioita kesken. Se oli kuitenkin välttämätöntä, jotta pystyin aloittamaan uudessa työssäni täysipainoisesti. Uudessa työssä saan jatkaa kuitenkin saman teeman parissa ja olla mahdollistamassa tulevaisuuden yrittämistä, vähän vain eri näkökulmasta.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen perustelee Salon valintaa muun muassa yhdistyksen tekemällä tiiviillä yhteistyöllä Raahen kaupungin elinkeinotoimen kanssa.

– Sanna Salo oli puheenjohtajana toimiessaan perusteellinen, ja hän halusi, että yrittäjillä on riittävästi tietoa alueen asioista ja siksi myös yrittäjille suunnattuun viestintään panostettiin.

Salo kertoo olevansa tällä hetkellä sivutoiminen yrittäjä arjessa, mutta päätoiminen yrittäjä henkisesti. Hän toteaa, ettei yrittäjyys, ymmärrys yrittäjyydestä tai yrittäjämäinen tapa elää häviä mihinkään, vaikka hänen toimenkuvansa onkin nykyään vähän erilainen.

– Olen nykyisessä työssäni, koska minulla on kokemusta ja osaamista yrityskentästä, yrittämisestä ja yrittäjäjärjestöstä. Pystyn ihan eri tavalla vaikuttamaan yrittäjyyskasvatukseen, kun ymmärrän saavutetun kokemuksen kautta, mitä tarpeita yrityskentällä ja työelämässä tulevaisuudessa on ja mihin suuntaan työelämä on menossa. Näin pystyn omalta osaltani auttamaan lapsia ja nuoria oppimaan taitoja, joilla he pärjäävät ja loistavat tulevaisuudessa uudenlaisessa työelämässä.

Vuoden puheenjohtaja palkittiin tänään Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien sääntömääräisessä vuosikokouksessa Oulussa.

Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin Heidi Hannus Oulaisista.