Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi jatkaa Har­va­tur­va-par­tioin­tia myös ensi vuonna – toi­min­nal­la poliisi pyrkii alueil­le, missä po­lii­si­par­tioi­ta ei ta­val­li­ses­ti näy

-
Kuva: Vesa Joensuu

Poliisi jatkaa harvaan asuttujen alueiden poliisipalveluja parantavaa Harvaturva-yhteistyötä. Kesällä Harvaturvan toteuttamista haittasi poliisin mukaan resurssien vähäisyys, mutta syksyn tullen Harvaturva-valvonta on jälleen mukana suunnitelmissa. Toimintaa jatketaan myös ensi vuonna.

Lapin, Oulun, Itä-Suomen, Sisä-Suomen ja Pohjanmaan poliisilaitosten yhteistyö alkoi vuonna 2021. Harvaturvan tarkoitus on turvata poliisipalvelujen saatavuus etenkin poliisilaitosten raja-alueilla.

Harvaturvan poliisipartiot valvovat yleistä järjestystä ja turvallisuutta, tekevät rikostorjuntatyötä sekä hoitavat hälytystehtäviä lähimmän partion periaatteen mukaisesti. Tällä tarkoitetaan sitä, että hätäkeskus hälyttää kiireelliselle poliisitehtävälle nopeimmin paikalle pääsevän poliisipartion riippumatta poliisilaitosten maantieteellisistä rajoista.

Harvaturvalla halutaan tuoda poliisia näkyväksi sinne, missä poliisitoimintaa on muuten vähemmän ja vaikuttaa toimintavalmiusaikoihin.

Partioiden toimintaan kuuluu myös liikenteen valvonta. Harvaturvapartiot valvovat muun muassa rattijuopumuksia, turvalaitteiden käyttöä ja ajonopeuksia. Myös mopot ja mopoilijat saavat osansa valvonnasta.