Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Po­lii­sil­la kii­rei­nen joulu: teh­tä­viä yh­teen­sä 205

Alkoholia nauttineet ihmiset työllistivät poliisia joulunpyhinä.
Alkoholia nauttineet ihmiset työllistivät poliisia joulunpyhinä.

Jokilaaksojen kenttäjohtoalueella oli jouluaaton aaton ja Tapaninpäivän välisenä aikana yhteensä 205 tehtävä.

Tyypilliseen tapaan poliisia tarvittiin joulun aikaan avuksi koteihin rauhoittamaan alkoholijuomilla terästettyjä riitoja sekä hiljentämään äänekästä juhlintaa. Näitä tehtäviä oli noin 20 kpl.

Päihtyneitä säilöttiin Raahen ja Ylivieskan poliisiasemille 8, joista puolet haettiin sisätiloista edellä mainittujen tehtävien yhteydessä. Vakavin näistä oli reilu viisikymppinen rannikolla asuva mies, joka uhkasi kotiväkeä ja poliisiakin sanallisesti väkivallalla. Hänen aseensa otettiin varotoimenpiteenä poliisiasemalle ja ampuma-aseluvat otettiin hallinnollisten toimenpiteiden kohteeksi. Väsyneitä päihtyneitä juhlijoita poliisi saatteli kotiin tuplasti enemmän.

Keli oli joulun seudun ajan hyvinkin haastava liukkauden ja lumentulon vuoksi. Poliisin tietoon tulleita eriasteisia suistumisia oli noin 10 kappaletta. Niistä selvittiin ilman loukkaantumisia ja pahempia ajoneuvovaurioita. Rattijuopoista tuli lukuisia ilmoituksia ja heistä tavattiin ajostakin 3 kappaletta.

Joulun ajan vakavimmat tehtävät olivat Haapavedeltä jouluaattona ulkoa löydetty menehtynyt nainen ja Tapaninpäivänä Raahessa tapahtunut kolari, jossa loukkaantui kolme henkilöä.