Pooki flak­kaa, jo­kai­sel­le jotakin

Merellistä tunnelmaa päästään aistimaan jälleen tulevan viikonlopun aikana, kun Pooki Flakkaa ja upeita veneitä saapuu Raaheen yleisön ihailtavaksi.

Raahen Meripäivät tuovat lisäyksensä kaupungin kesään tulevan viikonlopun aikana. Odotetun tapahtuman myötä merellistä nähtävää ja koettavaa löytyy jokaiselle.

Pooki Flakkaa -tapahtuman pääroolissa on jälleen Komerssin vanhan ajan markkinat Rantatorilla.

Tapahtumaa saa vieraakseen monta upeaa alusta, kun komeita purjeveneitä parkkeeraa Museonrannan edustalle ihmisten nähtäväksi ja vierailtavaksi.

Tapahtuman ohessa lapsille järjestetään merirosvoseikkailu. Seikkailurata kantaa viime vuosista poiketen nimeä Lallin ja Siken meriseikkailu. Meripäivillä ovat vahvasti edustettuina perinteiset käsityötaidot.

– Pooki Flakkaa kuvastaa merellisyyttä purjelaivakauden teemalla. Tapahtumaan saadaan historian havinaa erilaisten näytösten, töiden ja nähtävillä olevien veneiden myötä, kertoo Meripäivien tapahtuma- ja myyntivastaava Lea Pitkäaho.

Perjantaina tapahtumassa vierailee tietokirjailija sekä palkittu toimittaja Rauli Virtanen. Hän kertoo uudesta satama- ja meriaiheisesta kirjastaan Riosta Rotterdamiin ja on haastateltavana Meripäivien lavalla sekä Radio Pookin radioimassa MeriAreena-ohjelmassa.

Rantatorilla perinnekenttä tarjoaa perinnelajien kokeilua koko tapahtuman ajan. Kentällä pääsee kokeilemaan esimerkiksi hirrensyöksyä, saappaanheittoa tai ritsan tekoa.

Rantatorilla järjestetään perjantaina iltatanssit.

Paikalla on Raahen Tanssiklubi, joka tarjoaa illan aikana ilmaista ja ammattitasoista tanssiopetusta sitä haluaville.

Yhtenä suurimmista nähtävyyksistä viikonlopun aikana on purjelaiva Sedovin vierailu Raahen Satamassa.

Maailman suurin perinteinen purjelaiva on avoinna yleisölle lauantaina kello 10–18 ja sunnuntaina kello 10–15.

Sedoville tulee vierailijoita varmasti myös kauempaa ja paikallista yleisöä pyydetään hyödyntämään julkisia liikennevälineitä satamaan siirtymiseen.

Sedoville järjestetään maksuttomia yleisökyydityksiä bussilla ja lättähattujunalla. Lähes taukoamaton bussikuljetus kulkee vanhalta rautatieasemalta Rantatorin kautta satamaan. Sen tarkemmat aikataulut voi tarkistaa tapahtuman sivuilta.

Tapahtuman yleinen pysäköintialue on järjestetty Thompsonin rantaan ja henkilöautot suositellaan jättämään sinne.

Thompsonin rannasta pääsee hyppäämään myös bussikuljetuksen kyytiin.

Tapahtuma vaikuttaa lisäksi Museonrannan alueen liikennejärjestelyihin. Rantakatu suljetaan läpikulkuliikenteeltä Cortenkadun ja Koulukadun väliltä perjantaina kello 12–18 ja lauantaina kello 10–16.

Lauantaina Museonrannassa nähdään uudenlainen esitys, kun Team Barbenderin Water MX -ryhmä viihdyttää yleisöä motocross-pyörillä veden päällä taituroiden.

Seikkailunnälkäisille on lauantaina tarjolla perinteinen triathlon-henkinen kilpailu Multisport Pikkulahti.

Tänä vuonna kilpailu tapahtuu kahden hengen joukkueissa. Aikuisten kisan kanssa samaan aikaan Pikkulahden nurmikentällä järjestetään lapsille oma multisport-kisa.

Meripäivien aikaan Raahen museoihin on ilmainen sisäänpääsy ja matkailuoppaat järjestävät kaupunkikierroksia.

Viikonloppuna useat risteilyt kuljettavat ihmisiä tutustumaan Raahen saaristoon.

Koko ohjelma nähtävissä osoitteesta www.raahenmeripaivat.fi