Pu­lu­värk­ki Ice mo­ni­puo­lis­tui

Puluvärkki Ice -tapahtuma järjestetään Raahessa nyt kolmannen kerran. Ensi viikon lauantaina järjestettävä koko perheen tapahtuma on keskittynyt aiemmin enemmän potkukelkkailuun, mutta nyt ohjelmisto on monipuolistunut. Edelleen Puluvärkki Ice -tapahtumassa potkukelkkaillaan, mutta aiemmilta vuosilta tuttu MM-esikisa on jäänyt historiaan. Yksipäiväisessä tapahtumassa kisaillaan potkukelkalla ainoastaan hyväntekeväisyyshaasteviestissä, jonka tuotoista puolet menee lyhentämättömänä syöpää sairastaville lapsille.

Tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Lea Pitkäaho Raahen kaupungin hanketoiminta ja kehittäminen -yksiköstä, miten valmistelut ovat sujuneet?

– Kova huiske on päällä. Jostain kumman syystä ihmiset heräävät aina vähän ennen tapahtumaa. Vielä otetaan osallistujia hyväntekeväisyyshaasteviestiin.

Miksei potkukelkkailun MM-esikisaa ei enää järjestetä?

– Siitä luovuttiin, kun osanottajia ei oikein ollut. Laji on vielä sen verran vieras. Nyt panostetaan näihin talvisiin aktiviteetteihin ja talviseen liikuntapäivään.

Ohjelma on tänä vuonna entistä monipuolisempi. Kerrotko hieman siitä?

– Löytyy muun muassa hankifutista, varjoliitoa, reki-, moottorikelkka- ja poroajelua sekä talvifrisbeepisteitä talvisessa maastossa. Antun alpakat ovat mukana, samoin kaverikoirat. Myös ruokamyyjiä on jonkin verran ja kahvila on avoinna. Lisäksi Hakalan vanha bussi kuljettaa nonstoppina ilmaiseksi yleisöä linja-autoasemalta tapahtumapaikalle 9.45-16.30 välisenä aikana.