Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Puolen vuo­si­sa­dan vai­kut­ta­ja ja Raahen ra­ken­ta­ja Pentti Kun­nas­mä­ki on kuollut

Yli 50 vuotta raahelaisessa kunnallispolitiikassa vaikuttanut Pentti Kunnasmäki on kuollut viime viikolla. Kunnasmäki oli kuollessaan 81-vuotias.

Hän toimi kymmenien vaikuttajavuosiensa aikana sekä kaupunginhallituksen että -valtuuston puheenjohtajana ja lukuisissa luottamustehtävissä. Viimeisen valtuuston kokouksensa vasemmistovaltuutettu Kunnasmäki istui joulukuussa 2008. Tuolloin hän laski hoitaneensa yhteisiä asioita tavalla tai toisella jo 53 vuotta. Vuosia kaupunginhallituksessakin kertyi 28.

Kunnasmäen merkittävimpiä aikaansaannoksia on Kauppaporvarin rakentaminen. Vuonna 1996 Kunnasmäki toimi Kummatin Toimintakeskus Oy:n toimitusjohtajana, joka sai Kauppaporvari-urakan aikana kuulla monenlaisia äänenpainoja.

– Yhä vieläkin tullaan sanomaan, että oli se hyvä kun Raaheen saatiin Kauppaporvari, myhäili Kunnasmäki huhtikuussa 2018 Raahen Seudulle antamassaan haastattelussa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.