Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Py­hä­joen kal­lio­maas­to tarjosi suun­nis­ta­jil­le haas­tet­ta

Saloisten Reippaan kansallinen keskimatka suunnistettiin aurinkoisena lauantaipäivänä Rautiperän uunituoreella suunnistuskartalla. Kuntosarjojen vetovoima on uusi ilmiö.

Pyhäjoen pienipiirteinen kalliomaasto asetti suunnistajien taidot koetukselle. Varsinkin päälähdöstä startanneiden ratojen alkupää tuotti monille tuskaa. Kisakeskuksen avoimempi näkymä saattoi monille lähtijöille antaa hieman erilaisen ennakkokuvan suunnistustehtävästä.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet myös suunnistajille varsin poikkeuksellista aikaa. Mikäli kisat yleensä on järjestetty, pääsääntöisesti on pyritty välttämään yhteisiä kokoontumisia. Palkinnot on jaettu infopisteestä ilman sen suurempia seremonioita. Ja kisoista on poistuttu jokseenkin heti oman suorituksen jälkeen. Nyt voitiin taas tulla yhteen nokakkain ja vaihtaa kuulumiset niin kuin ennen vanhaan.

Koronatauko näkyi myös osallistujamäärässä. Toisaalta saattoi havaita myös nykyisen trendin: varsinaisen kilpailun lisäksi tulleet kuntosarjat kiinnostavat.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.