Py­hä­jo­ki­ta­lo etenee pienin askelin

Aiesopimuksen valmisteluun ja toteuttamiseen myönnettiin 30 000 euron määräraha. Lehto Group ei halua vielä paljastaa suunnitelmiaan.

Pyhäjokitaloa on kaavailtu tälle tontille.
Pyhäjokitaloa on kaavailtu tälle tontille.
Kuva: VESA JOENSUU

Aivan Pyhäjoen keskustaan uumoiltu Pyhäjokitalo otti keskiviikkona yhden askeleen eteenpäin. Pyhäjoen kunnanvaltuusto myönsi 30 000 euron määrärahan talon aiesopimuksen valmisteluun ja toteuttamiseen.

Pyhäjokitalon visiointi alkoi muutama vuosi sitten. Matkan varrella hanke on elänyt ja muuttunut. YIT hyppäsi kelkasta alkuvuodesta, kun taas Lehto Group Oyj tuli kelkkaan mukaan. Tai oikeastaan se on vasta tulossa, sillä nimeä ei ole vielä papereissa.

Jos ja kun sopimus syntyy, Lehto Group ja Pyhäjoen Teollisuusyhtiö Oy lähtevät viemään Pyhäjokitalon suunnitelmaa eteenpäin, siten että talo jakaantuu kahteen osastoon. Lehdon vastuulle tulee niin sanottu matkailupuoli, kun taas kunnan tytäryhtiö Pyhäjoen Teollisuusyhtiö ottaa hoitaakseen palvelupuolen. Siihen kuuluvat muun muassa kunnan palvelut sekä tiloihin mitä ilmeisimmin vuokralaiseksi tuleva Fennovoiman vierailukeskus.

Koska talo on vasta suunnitteluasteella, Lehto Group ei lähde kommentoimaan asiaa.

– Suunnitelma on vielä kesken ja keskeneräistä ei voi oikein kommentoida. Projektissa pyritään huomioimaan kunnan tavoitteet. Mieluummin tulemme julki, kun on jotain konkreettista esitettävää. Ollaan annettu yksi ehdotus, jonka mukaan käytännössä olisi niin, että toimijat olisivat jo mukana valmiina. Oma esitys on käyty kertaalleen esittämässä valtuustolle, mutta se ei ole varmasti se viimeisin kuva, hankejohtaja Paolo Pisano suostuu sanomaan.

Lue aiheesta lisää perjantain 16.11. Raahen Seudusta.