Py­hä­jo­ki­ta­lon ra­ken­ta­mi­nen kil­pai­lu­tuk­seen elo­kuus­sa

Pyhäjokitalon palveluosan rakentaminen alkaa vielä tämän vuoden puolella, uskoo kunnan elinkeinojohtaja Helena Illikainen. Palveluosan toteuttaa kunnan omistama Pyhäjoen Teollisuusyhtiö Oy.

– Arkkitehtisuunnittelu alkaa olla ihan loppusuoralla valmis ja urakkatarjouspyyntöasiakirjoja on valmisteltu, hän kertoo.

Tarjouskilpailu palveluosan kokonaisvastuu-urakasta avataan kesälomien jälkeen elokuussa. Illikaisen mukaan tavoitteena on solmia urakkasopimus lokakuussa.

– Loppuvuodesta päästään rakentamaan. Tavoite on, että valmista on 2021 kesään mennessä.

Palveluosan laajuus tulee olemaan noin 2 000 kerrosneliömetriä. Tiloihin on sijoittumassa kunnan pääkirjasto ja kuntosali, Fennovoiman tarvitsemat tilat sekä kaksi pientä liikehuoneistoa.

Pyhäjoen sivistyslautakunta on jo antanut teollisuusyhtiölle sitoumuksen vuokrata Pyhäjokitalosta tilat kirjastolle ja kuntosalille.

– Vuokralaisneuvottelut ovat pitkällä ja vuokrasopimukset alkavat olla sisällöllisesti kunnossa, Helena Illikainen sanoo.

Kunnan tavoin myös Fennovoima on tulossa teollisuusyhtiön rakennuttamiin tiloihin vuokralaiseksi.

– Käytännössä meidän osaltamme on keskusteltu vierailukeskuksen tiloista, auditoriosta ja nykyisen paikallistoimiston toiminnoista, Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola toteaa.

Palveluosan kahdelle liikehuoneistolle ei sen sijaan ole vielä haettu vuokralaisia.

– Ne laitetaan sitten rakentamisen aikana vapaaseen hakuun. Ajatuksena on löytää niihin yrittäjät, jotka täydentävät talon palvelua, esimerkiksi fysioterapia, kampaamo tai hieroja, sanoo Illikainen.

Kokonaisuuden toinen osa, matkailuosa, rakennetaan samalle tontille, mutta erillisenä rakennushankkeena. Sen toteuttajaksi on valittu Lehto Tilat Oy.

– Matkailuosaan tulee kahdeksankerroksinen hotelli sekä ravintola. Hotelliin on tulossa 76 huonetta, kertoo Helena Illikainen.

Hänen mukaansa ajatuksena on, että molemmat osat rakennetaan kutakuinkin samaan aikaan.