Raa­he-Kie­kol­la kaksi vaih­to­eh­toa val­men­ta­jak­si

<span class="type--person">Arto Ylisaari</span> ei jatka Raahe-Kiekon päävalmentajana. Hänestä tulee edustusjoukkueen general manager.

Raahe-Kiekon Suomi-sarjassa jatkavan jääkiekkojoukkueen valmentaja vaihtuu. Viime kauden päävalmentaja Arto Ylisaari ja apuvalmentaja Tuomas Lohtander ryhtyvät joukkueen general manageriksi, eli he kokoavat joukkueen palapeliä ensi kaudelle.

– Heidän rooli on kasata joukkue. Talvella he seuraavat pelillistä systeemiä ja katselevat miten pelaajia on vapailla markkinoilla. Mutta kumpikaan ei valmenna, Raahe-Kiekon puheenjohtaja Mikko Valtanen vahvistaa.

Uuden valmentajan nimi selviää aivan lähiaikoina, todennäköisesti ensi viikolla.

– Koko ajan keskustellaan, pari vaihtoehtoa siitä on tipahtanut ja kahden kanssa vielä neuvotellaan. Nimiä ei ole papereissa, kaikki siviili- ja työasiat pitää selvittää ennen kuin asiat ratkeavat. Niiden takia pari henkilöä putosi pois. En usko, että tällä viikolla ratkeaa mitään, Valtanen kertoo.

Varmoja pelaajasopimuksia on kasassa toistaiseksi kolme; Teemu Vääräkoski, Kalle Sippala ja Arttu Rautiala jatkavat Raahe-Kiekossa myös ensi kaudella. Valtanen kertoo, että miltei varmoja jatkajia on kuitenkin huomattavasti enemmän,vaikka nimet puuttuvatkin papereista.

– Kaikkien kanssa on käyty asioita läpi, ja runko tulee säilymään. Joka vuosi on annettu pelaajien hengähtää, turhaan asiassa höntyillään. Käytännössä tiedetään että 19 pelaajaa on lähellä sopimusta, siinä on vain pari-kolme kysymysmerkkiä.

Suurin osa näistä niin sanotuista varmoista nimistä on tuttuja nimiä viime kauden joukkueesta. Mutta myös uusia kasvoja on ilmestynyt neuvottelupöytään.

– Muutaman sellaisen kanssa ollaan oltu neuvotteluyhteydessä, ketkä eivät pelanneet täällä viime vuonna, Valtanen mainitsee.

Raahe-Kiekon A-juniorit ja edustusjoukkue aloittivat kesätreeninsä tiistai-iltana. Harjoitukset pisti alulle Valtanen ja viime kaudella pelaaja-valmentajana toiminut Sami Ekoluoma.

– On ne käyneet pelailemassa ja puntilla toki jo aikaisemminkin. Juhannuksen jälkeen pidetään breikki, mutta silloinkin on mahdollisuus käydä porukalla pelaamassa, Valtanen valottaa.

Valtanen ilmoitti huhtikuussa Raahelaisessa, että hänelle etsitään jatkajaa puheenjohtajan hommiin. Työkiireet pakottavat Valtasen sivuun.

Hän kuitenkin lupasi hoitaa tehtävää niin pitkään, kunnes uusi puheenjohtaja löytyy. Nyt henkilö on löytynyt.

– Minun pesti puheenjohtajana jatkuu viimeiseen kokoukseen asti, mikä on piakkoin. Uusi puheenjohtaja on jo selvillä, Valtanen kertoo, muttei paljasta hänen nimeään.