Raa­he-Kie­kon pu­heen­joh­ta­ja vaih­tu­mas­sa

<span class="type--person">Mikko Valtanen</span> jättää tehtävänsä, kunhan seuraaja löytyy.

Raahe-Kiekon puheenjohtaja Mikko Valtanen kertoo, että hän aikoo hypätä työkiireidensä takia sivuun niin puheenjohtajan kuin edustusjoukkueen managerinkin tehtävistä. Hän toivoo sen tapahtuvan ennen ensi kauden alkua.

– Niin pitkään olen mukana, että löydetäään uusi puheenjohtaja seuralle. Minulla ovat työasiat sillä mallilla, että näihin pitää keskittyä. Uusi puheenjohtaja on mielellään semmoinen, jolla on aikaa, Lapaluodon satamassa ahtauspäällikkönä työskentelevä Valtanen kertoo.

Raahe-Kiekon suunnitelmissa on palkata toiminnanjohtaja, joka pystyisi tekemään hommia lähes täyspäiväisesti.

– Haluamme toiminnanjohtajan, joka voi joka päivä perehtyä seuran asioihin. Se on optimaalinen tilanne, että seura saadaan pyörimään ja talous kuntoon, eli toiminnanjohtaja pystyy tekemään päivittäiset menot, ja kun viikko on pulkassa, mitään ei ole rästissä. Ja kuukauden osalta tilit näyttää siltä, miltä niiden pitää näyttää. Toivon mukaan kevään ja kesän aikana saataisiin hänet meille hoidettua. Osaksi me maksetaan hänelle palkkaa, mutta että hänellä olisi myös mahdollisuuksien mukaan se oma työ, mistä tulee palkkaa. Raha-asia on kuitenkin sellainen, ettei ihan tuosta vaan nykäistäkään sitä summaa, Valtanen korostaa.

Raahe-Kiekon tilikausi summataan pian, mutta Valtanen arvelee sen olevan suunnilleen plus miinus nolla.

– Voi sanoa, että loppupeleissä kaikki mitä tulee, kaikki menee. Plus miinus nolla on se, millä on aina menty. Voittoa ei tee kukaan. Kun puhutaan tästä talousalueesta, pesäpallo vie suurimman osan alueen sponsorituista. Pitää laskea tiukkaan, mihin on varaa, hän korostaa.

Raahe-Kiekon paluu Suomi-sarjaan sujui varsin duurivoittoisesti. Joukkue tosin jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle, mutta sarjapaikan suhteen ei ollut mitään ongelmia. Nyt joukkue valmistelee lisenssihakemusta ensi kaudesta. Se on jätettävä huhtikuun loppuun mennessä.

Puheenjohtaja vakuuttaa, että Raahessa pelataan Suomi-sarjaa myös ensi kaudella, eli lisenssin pitäisi olla vain muotoseikka.

Taustalla tehdään koko ajan muutenkin töitä, jotta tavoitteet täyttyvät myös ensi kaudella. Valtasen mukaan silloin on tarkoitus pelata pudotuspelejä.

Joukkue kävi juuri kauden päätösreissulla Kreetalla, mutta nyt kun kausi on saatu kunnolla pakettiin, on tarkoitus pistää pelaaja- ja valmentajaneuvotteluissa isompi ratas pyörimään.

Yhtään nimeä ei ole vielä papereissa, mutta pian niitä pitäisi alkaa tippua.

– Luotto on siihen, että runko tulee säilymään samana. Siihen haetaan täsmähankintoja, vähän lisää kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Eli pelaajia, jotka pystyvät viemään nuorta joukkuetta eteenpäin. Muutaman (ulkopuolisen) pelaajan kanssa on keskusteltu siitä, mikä on tilanne ensi kaudelle, mutta ei sen kummemmin ole lyöty vielä mitään lukkoon. Kiinnostusta tähän suuntaan tulemisesta on ollut, Valtanen kertoo.

Hän on tyytyväinen, että Raahe ja Raahe-Kiekko kiinnostavat pelaajia.

– Tietenkin se vaikuttaa, että olimme nousijajoukkue ja pärjäsimme hyvin. Ja pelaajalle ei tule omia kustannuksia pelaamisesta, se on myös iso asia, mikä vaikuttaa pelaajille, mihin suuntaan nokkaansa meinaa laittaa.

Fakta

Raahe-Kiekko

Vuonna 1994 perustettu jääkiekkoseura.

Puheenjohtajana vielä tällä hetkellä Mikko Valtanen, joka hoitaa myös edustusjoukkueen managerin tehtäviä.

Seura etsii uutta puheenjohtajaa ja toiminnanjohtajaa, joiden toivotaan aloittavan ennen ensi kautta.

Myös ensi kaudella seuralla on edustusjoukkueen lisäksi A-juniorijoukkue.

Edustusjoukkue nousi viime kaudeksi takaisin Suomi-sarjaan.

Edustusjoukkue pelaa Suomi-sarjaa myös ensi kaudella.