Raahe mer­kit­see Jenni Ale­xand­ro­val­le koko ajan enemmän

Hän myöntää katselleensa asuntoja Raahesta, mutta ei silti ole muuttamassa takaisin kotikaupunkiinsa. Työt pitävät media-alan ammattilaisen Helsingissä.

Jenni Alexandrova asuu perheensä kanssa Helsingin Ullanlinnassa. Hän kaipaa vanhaa kotiseutuaan, mutta ei kuitenkaan ole muuttamassa takaisin.
Jenni Alexandrova asuu perheensä kanssa Helsingin Ullanlinnassa. Hän kaipaa vanhaa kotiseutuaan, mutta ei kuitenkaan ole muuttamassa takaisin.

Heinäkuussa Raahessa käydessään Jenni Alexandrova selaili Raahen Seutua ja Raahelaista ja tutki asuntoilmoituksia. Ihan vain vanhasta tottumuksesta.

Talojen hintojen tutkiminen ei tarkoita, että Helsingissä pitkään asunut Alexandrova olisi palaamassa takaisin juurilleen. Ei ainakaan vielä, sillä työt ja perhe-elämä pitävät hänet tiiviisti pääkaupungissa.

– Haaveilen, että jos joskus olisi oma piilopirtti sieltä (Raahesta), Alexandrova paljastaa.

Vaikka paluu Raaheen ei olekaan ajankohtainen, myöntää media-alan ammattilainen kaipaavansa ja arvostavansa rakasta kotikaupunkiaan. Kun hän käy vanhassa lapsuudenkodissaan, huomaa hän nukkuvansa seesteisen hyvin.

– Raahe merkkaa koko enemmän ja enemmän. Huomaan sen aina, kun käyn siellä, tajuan ajan rajallisuuden. Kun näkee ihmisiä yhä harvemmin, miten he ovat muuttuneet, miten itse on muuttunut ja miten lapset ovat kasvaneet. Sitä tajuaa myös sen, että omassa elämässä näet lapsen ja oman lähipiirin koko ajan, etkä huomaa ajan kulumista, niin kuin siellä, Alexandrova pohtii.

Alexandrova kasvoi Raahen Saloisissa. Hän oli omien sanojensa mukaan kiltti lapsi, eikä aiheuttanut hirvittävästi ylimääräisiä sydämentykytyksiä vanhemmilleen. Hänellä oli muutama ystävä, muttei mitään hirvittävän isoa kaveripiiriä.

Pienempänä Jenni soitti harmonikkaa, harrasti kuvataiteita ja lauloi nuorisokuorossa.

– Minulla oli unelma, että haluaisin olla näyttelijä. Mutta ei sitä uskaltanut silloin 90-luvulla sanoa ääneen, ettei kukaan ajattelisi, että kuka tuo luulee olevansa. En uskaltanut hakeutua teatterihommiin. Ajattelin, että minusta tulisi kuvataiteilija, sillä maalaaminen oli tosi tärkeää. Mutta ei minulla ollut mitään kristallinkirkasta ajatusta, mikä haluan olla, Alexandrova muistelee.

Kaikki lapsuusaikaiset harrastukset ovat jääneet sittemmin taka-alalle, sillä elämä työn, harrastusten ja perheen parissa on melko hektistä. Eikä hänestä ole tullut kuvataiteilijaa, ainakaan toistaiseksi.

Päivätyönsä Alexandrova tekee Radio Aallon iltapäiväjuontajana. Sen lisäksi häntä nähdään säännöllisesti televisiossa ja juontokeikoilla. Ja viime aikoina myös televisio-ohjelmien mainoskatkoilla on saattanut törmätä Alexandrovaan.

Kaiken tämän lisäksi 39-vuotias Alexandrova muun muassa pitää blogia, matkustelee ja käy kuntosalilla.

– Nyt ymmärrän mitä ruuhkavuodet tarkoittavat. Työelämässä oleminen on tällä hetkellä tasapainoilemista, mutta silti kaikki on niin äärettömän kiinnostavaa. Jos ei olisi niin kiinnostavia juttuja, olisi helppoa sanoa ei.

Jenni Alexandrova on päässyt viime aikoina toteuttamaan yhtä unelmaansa. Hän on päässyt suunnittelemaan laukkumallistoa PIHKA Collection -nimisen yrityksen kanssa. Laukut tulevat markkinoille vielä tämän vuoden aikana.

– Se on yksi unelma, johon lähteminen pelotti vähän, koska en ole laukkusuunnittelua tai suunnittelua ylipäätään opiskellut. Olen laukkufriikki, eikä vielä ole tehty täydellistä laukkua, mutta tiedän millainen se on. Alettiin suunnitella sitä, Alexandrova kertoo.

Julkisuus on asia, johon Alexandrova on ehtinyt jo tottua. Hän kertoo, että Helsingissä saa kulkea kaduilla täysin rauhassa, eikä kukaan tule nykimään hihasta.

– Helsingissä kuka tahansa voi kävellä missä tahansa. Hyvä esimerkki tästä on, kun käytiin perheen kanssa terassilla pitsalla, ja siellä oli Samu Haber samassa paikassa. Hän oli edellisenä iltana vetänyt areenan täyteen, mutta sai olla rauhassa. Saksassa hän ei voi kävellä missään. Sitten kun olen jossain pienemmällä paikkakunnalla juontokeikalla, saattaa joku tulla juttelemaan, tai kun joku on ottanut juhlissa pari rohkaisuryyppyä, saatetaan pyytää kuvaan.

Alexandrova on aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. Se on myös osa hänen työtään.

Jenni myöntää olevansa somessa eri persoona kuin kotona.

– Täytyy sanoa, että kun painan menemään rillit päässä ja ilman meikkiä, ei minua kukaan tunnista. Some-Jenni on vähän eri Jenni. Oli julkkis tai ei, on elämässä erilaisia rooleja. Esimerkiksi ystävien kanssa on eri rooli ja samoin äitinä. Minulla ei ainakaan ole se julkisuuden rooli niin avoin kuin mitä muuten olen elämässä, Alexandrova kertoo.

Jenni Alexandrova, o.s. Heikkilä

39-vuotias mediapersoona, joka on lähtöisin Raahesta.

Työskentelee tällä hetkellä muun muassa juontajana Radio Aallolla.

Asuu Helsingin keskustassa yhdessä avomiehensä Jussi Heikelän kanssa. Heikelällä on edellisestä suhteestaan kaksi poikaa, Alexandrovalla yksi poika (9-v).

Harrastaa kuntosalia, kirjoittamista, valokuvaamista, viinejä sekä omien sanojensa mukaan vähäisten rahojen kuluttamista hyvissä ravintoloissa.

Meikäläiset-juttusarja

100-vuotiaan Raahen Seudun kunniaksi esittelemme vuoden aikana sata mielenkiintoista henkilöä Raahen seutukunnan alueelta Meikäläiset-juttusarjassamme. Mukana on niin nykyisiä alueella vaikuttavia ihmisiä, historiallisia henkilöitä kuin alueelta pois muuttaneita ja takaisin palanneita.