Raa­he-opis­ton useilla kurs­seil­la on vielä vapaita paik­ko­ja tar­jol­la

Raahe-opiston lukuvuosi on käynnistynyt vilkkaana. Uusia kursseja on tullut mukavasti ja opiskelijat ovat kiinnostuneita myös perinteisistä kursseista. Moni on jäänyt suosituimmilla kursseilla varasijoille.

Verhoilukurssista yritetään saada kolmas kurssi käynnistymään 2. lokakuuta kello 8.30–11.45. Entisöinti ja puutyöt käynnistyi Merikadun koululla. Kokoontumiset maanantaisin 18.30-21.00.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetuskurssit ovat käynnistyneet. Kuvataidekoulu Purjeessa ja Käsityökoulu Solmun kursseilla on vielä vapaita paikkoja.

Vekarateatteri ja Nuorten teatteriryhmä yhdistyi yhdeksi kurssiksi. Ipanateatteri kaipaisi lisää innokkaita tutustumaan teatterintekemiseen teatterileikin ja yhteisen tekemisen kautta.

Museonjjohtaja Eija Turusen Raahe 370 -luennot Kruununmakasiinilla ovat käynnistyneet.

Seuraava luento on 15.10. kello 18.00–19.30. Aiheena on Kielikysymys Raahessa – saahaanko siihen mittään tolokkua? Tiistaina 12.11. kello 18.00–19.30 on luento aiheesta Terveydeksi! Brunni, uimahuoneet ja höyryskaapit. Luennot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Lasten ja nuorten taidepajoihin Pattasissa Raahessa, Vihannissa ja Pyhäjoella mahtuu vielä mukaan. Myös Lasten puutyökurssi Raahessa on ollut suosittu.

Aikuisten taideryhmät ovat täyttyneet myös. Uutena on Aloittelijan Taidepakki, joka antaa opit piirtämisen ja maalaamisen alkeisiin ja tutustuttaa materiaaleihin ja tarvikkeisiin. Näillä kursseilla on vielä tilaa.

Käsityöpuolen ja taidepuolen uusia lyhytkursseja ovat hartsivalukurssi, Tonttuillaan, Kehrää kehrää, Käpypitsi, Piirretään housun peruskaava, Heksagoni tilkkulaukku, Mallinukke omilla mitoilla, Joulupaja, Opi leipomaan karjalanpiirakoita, Värjää, tikkaa,kirjo -kurssi, makramee, hopeakorukurssit.

Viimevuotinen veneentekokurssi jatkuu Puhdetyökurssi-Kirvesvarresta veneeseen -kurssina. Kurssilla voi tehdä myös muita puuesineitä perinteisin menetelmin.

Nukketeatterikurssi käynnistyy Patalassa. Kurssilla opetellaan tekemään teatterinukkeja. Lisäksi tehdään nukketeatteriohjelma, jossa näytellään omilla nukeilla. Tervetulleita ovat kaikki yli 15-vuotiaat opiskelijat.

Kielistä on tarjolla Japanin kurssi, italiaa, espanjaa, englannin kielessä myös keskustelukurssi, ranskaa, venäjä sekä suomea ulkomaalaisille.

Tanssikurssit ovat kasvattaneet suosiotaan. Tarjolla on lavatanssia, parisalsaa, soololattaria ja bailatinoa.

Liikuntapuolella perinteiset jumpat vetävät porukkaa ja sen lisäksi Mielen ja kehon hyvinvointikurssi Vihannissa on ollut suosittu. Venyttely, tasapaino ja liikettä niveliin -kurssit sekä joogat ja pilateskurssit pullistelevat osanottajista.

Saaristolaivurikurssi käynnistyy jälleen. Tutkinnon voi suorittaa halutessaan, mutta se ei ole pakollista. Keväällä tulee Rannikkolaivurikurssi.

Tiedustelut vapaista paikoista

Kuvataidekoulu Purje ja Käsityökoulu Solmu: Raahe-opiston toimisto ja ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/raahe.

Ipanateatteri ja muut teatterikurssit: Toni Kettukangas, 050 517 6910.

www.opistopalvelut.fi/raahe